Çanakkale Ruhuyla vatana sahip çıktılar

Çanakkale Ruhuyla vatana sahip çıktılar
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliğinin düzenlediği Şehitlik Ziyareti programına katıldı.

Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve il protokolü ile şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı.

AİLELERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal şehitlerimiz için dua etti. Kırıkkale Şehitliği'nde şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua eden Rektör Aslan, şehit yakınları ve gaziler ile sohbet etti.


15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşların Çanakkale Ruhuyla ülkemizi savunduğunu belirten Aslan,'' Çanakkale Zaferi'nde olduğu gibi 15 Temmuz'da da aziz milletimiz bu topraklar üzerinde hain emelleri olanlara geçit vermemiştir. Asırlardır farklı saldırılara maruz kalan aziz vatanımız her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmıştır.”

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM


“Bu çok ciddi saldırılara rağmen Ülkemizi ayakta tutan, milletimizin vatan sevgisi ve Türk Bayrağı'na olan aşkıdır. 15 Temmuz gecesi milletimiz, milli irade ve demokrasiyi her şeyin üzerinde tuttuğunu tüm dünyaya göstermiştir. Geçmişte toprağı vatan yapan, 15 Temmuz'da da vatan kalmasını sağlayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'' şeklinde konuştu. Program il protokolü şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.