Cezaevi öğretmenleri mahkumlara ışık oluyor

Cezaevi öğretmenleri mahkumlara ışık oluyor
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan öğretmenler, daha önce hiç eğitim alma fırsatı yakalayamamış kadınlara ve mahkumların parmaklıklar ardında büyüyen çocuklarına ışık olmak için çabalıyor.

971 HÜKÜMLÜ BULUNUYOR

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 60 farklı milletten 971 hükümlü ve tutuklunun yanı sıra 0-6 yaş arasında 26 çocuk da anneleriyle birlikte kalıyor.
Mahkumların ıslah edilmesi ve topluma yeniden kazandırılması için pek çok eğitimin verildiği kurumda, daha önce hiç ders sıralarına oturmamış, adını dahi yazamayan 24 kadın okuma yazma kursu alıyor.

aa-picture-20231123-32998949.jpg

EĞİTİM SEVİYELERİ YÜKSELTİLİYOR

Yaşı 45'e kadar olan kişilerin ilgili mevzuatlar gereği zorunlu olarak aldığı bu eğitime 1. kademe okur yazarlık kursu adı verilirken okul hayatı çeşitli nedenlerle yarım kalmış kişilerin eğitim seviyeleri 2. kademe sistemiyle yükseltiliyor.

ÇEŞİTLİ MESLEK KURSLARI VERİLİYOR

Kurumda kalan yabancı uyruklu mahkumlara isteğe bağlı olarak Türkçe, Türk vatandaşlarına da İngilizce kursu verilirken meslek sahibi olmak isteyenler dikiş, kuaförlük, emlak danışmanlığı, bilgisayar ve takı tasarımı gibi mesleki ve teknik eğitim çalışmalarından faydalanabiliyor.

aa-picture-20231123-32998965.jpg

MİNİKLER DE ANAOKULUNA GİDİYOR

Yasa gereği 6 yaşına kadar annelerinin yanında cezaevinde kalabilen minik öğrenciler ise kurumun bahçesinde cezaevinin soğuk duvarlarının aksine yeşillikler içindeki şirin anaokulunda, cezaevi personelinin çocuklarıyla birlikte eğitim alıyor.

aa-picture-20231123-32998974.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.