Çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz

Çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz
 Haber Merkezi
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, “Yerli ve milli bir model istiyoruz. Çocuklarımızı bu millet için, bu milletin geleceği için yetiştiriyoruz“ dedi.

KIRIKKALE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Genel Müdürü Vural, beraberinde İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Daire Başkanı Yasin Vural ve Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ile birlikte Kırıkkale’de okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Vural, TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulunda öğretmenlerle birlikte Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitaplarını izledi. Vural, daha sonra kent merkezindeki bazı okullarda öğretmenlerle bir araya gelerek çeşitli konulara dair bilgiler verdi, değerlendirmelerde bulundu.

cicek.jpg

KENDİMİZİ GÜNCELLEMEMİZ GEREKİYOR

Vural ve beraberindekiler, Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen “Köklerden Geleceğe” temalı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programına konuşmacı olarak katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Müdürü Vural, “Gelişen teknoloji ile birlikte eğitimde de yeni yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle müfredatlarda zaman için değişikliğe gidilmesi normal bir süreç. Yaşanılan bir sorun karşısında çözümler üretmemiz gerekiyor. Hem araç gereç yönünden hem de içerikler yönünden değişikliklerin olması normal bir durum. Eğitimciler olarak bu değişikliklere uyum sağlayabilmek için kendimizi güncellememiz gerekiyor.” dedi.

ilkokul.jpg

ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen beceri temelli yeni modelle ilgili bilgilendirmelerin devam ettiğini hatırlatan Vural, şunları söyledi: “Bu model kapsamında çocuğun ruhsal, zihinsel ve bedensel gelişimi ile her şeyi ile bütüncül bir yaklaşım söz konusu. Dolayısıyla çocuğun sosyal duygusal gelişimini sağlayan, tetikleyen destek sağlayan mekanizmalar işin içine girmiş oluyor. Biliyoruz ki sosyal, duygusal açıdan sağlıklı gelişen bireyler sonraki yaşantılarında daha sağlıklı bir fert oluyor. Yerli ve milli bir model istiyoruz. Çocuklarımızı bu millet için, bu milletin geleceği için yetiştiriyoruz. Kendi içinde olduğu toplumu sayan, seven, değerlerini benimsemiş, vatanını, bayrağını koruyan, kollayan içinde bulunduğu toplumu daha iyi noktalara taşımayı ödev sayan bir nesil istiyoruz. Yeni model evrensel ve kapsamlı bir çalışmanın ürünü. Bunun için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz.”

toplu-cekim.jpg

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YAPILIYOR

Vural ayrıca, okullarda veli işbirliğinin güçlendirilmesi, “Velivizyon” ailem dizisinin daha çok veliye ulaştırılması, mesleki eğitim çalışmaları, 24 Kasım Öğretmenler Günü genelgesi, şiddetin önlenmesi, sosyal sorumluluk çalışmaları ve eğitim öğretimle ilgili güncel konulara dair bilgiler de verdi. Toplantı, katılımcıların çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. Toplantıya, millî eğitim müdürlüğü kurum yöneticileri, ilçe millî eğitim müdürleri ve kentteki okullarda görev yapan okul yöneticileri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.