Çölyak hastalığına birlikte dikkat çektiler

Çölyak hastalığına birlikte dikkat çektiler
 Haber Merkezi
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Şube Müdürü ve diyetisyen ile birlikte gluten hassasiyeti olan öğrencilerle Hatice Hanım Kız Yurdu'nda bir araya geldi.

“9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUZ”

Etkinlikte glutensiz beslenme ve çölyak hastalığı hakkında bilgiler verildi, öğrencilerle sohbet edildi ve çeşitli oyunlar oynandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, yaptığı açıklamada, “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nü kutluyoruz. Bu vesileyle gluten hassasiyeti olan öğrencilerimizle bir araya gelerek onlara hastalıkları hakkında bilgi verme ve farkındalık oluşturma imkânı bulduğumuz için mutluyuz. Çölyak hastalığı, tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır. Bu nedenle, bu hastalığa yakalanmış bireylerin glutensiz beslenmesi ve gerekli kontrolleri yaptırması çok önemlidir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak bizim görevimizdir.” dedi.

colyak-hastaligina-birlikte-dikkat-cektiler-1.jpg

GLUTENSİZ BESLENME KONUSU ELE ALINDI

Etkinlikte Şube Müdürü ve diyetisyen tarafından glutensiz beslenme ve çölyak hastalığı hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere, glutensiz beslenmenin önemi, hangi besinlerin gluten içerdiği ve glutensiz beslenmeyle ilgili püf noktaları anlatıldı. Ayrıca, öğrencilere glutensiz ürünler de ikram edildi. Etkinlikte gluten hassasiyeti olan öğrenciler için çeşitli oyunlar da oynandı. Öğrenciler, oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirirken bir yandan da glutensiz beslenme ve çölyak hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldular.

HATİCE HANIM KIZ YURDU’NDAN TEŞEKKÜR

Hatice Hanım Kız Yurdu yetkilileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu anlamlı etkinliği düzenlemesinden dolayı teşekkür ederek, “Gluten hassasiyeti olan öğrencilerimiz için düzenlenen bu etkinlik çok faydalı oldu. Öğrencilerimiz glutensiz beslenme ve çölyak hastalığı hakkında önemli bilgiler edindiler. Ayrıca, oyunlar oynayarak da keyifli vakit geçirdiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.