Damla Gönüllülük Hareketi Kırıkkale’de sıcak yüreklere dokundu

Damla Gönüllülük Hareketi Kırıkkale’de sıcak yüreklere dokundu
Gençlik ve Spor Bakanlığına ait bir sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıkan Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında Kırıkkale’ye gelen gençler 10 gün boyunca çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundular. 

RENKLİ GÖRÜTÜLER OLUŞTU 
Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri koordinesinde ziyaretler gerçekleştiren 44 gönüllü genç İl Müdürü Hamza Güneş ile birlikte Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Erkınay’ı ziyaret ederek projenin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Ziyaretlerine Şehit aileleri ve Gazi Dernekleri ile devam eden gönüllüler 10 gün içerisinde çevre temizlikleri, aile ziyaretleri, çocuklarla eğitsel oyunlar, huzur evi, sevgi evi, köy ve esnaf ziyaretleri gibi faaliyetler yürüttüler. Kırıkkale’nin kültürünü öğrenmek ve yaşayan vatandaşları ile kaynaşabilmek için yapılan faaliyetlerde Kırıkkale’den de 93 gönüllü katılım sağladı. 


SAMİMİ SOHBETLERDE BULUNDULAR
Türkiye’nin dört bir yanından Kırıkkale’ye gelerek ziyaretler gerçekleştiren gönüller Kırıkkale Şehitliği’nde bulunan şehit mezarlarını ziyaret ederek kabir başlarında dualar okudular. Türkiye’nin toprak bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizin mezarlarını temizleyen gençler, şehitlere olan minnettarlığını dile getirdiler. Şehit ve Gazi aileleri derneklerini ziyaret ederek şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Damla Gönüllülük Hareketi gönüllüleri şehit aileleri ve gaziler ile samimi sohbetlerde bulundular.  

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıkan “Kameraya Sırtını, İnsanlığı Yüzünü Dön” mottosuyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Kırıkkale’de sosyal faaliyetlerde bulunan gönüllüler AFAD Kırıkkale İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlgili yetkililer tarafından gönüllülere; afet anında kullanılacak ekipmanlar, Müdürlüğün görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.  İl genelinde ve ilçelerde ziyaretlerde bulunan gönüllüler Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek Emniyet Müdürü Yahya Çelik ile bir araya gelip faaliyetler hakkında bilgiler verdiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 
Damla Gönüllülük Hareketi hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü Hamza Güneş şu ifadelere yer verdi; “162. Dönem Damla Kırıkkale Gönüllülük Hareketi olarak, şehrimizin birlik ve dayanışmasını daha güçlendirmek için içten bir kararlılıkla çalıştık. Şehitlik ziyaretleri düzenledik, esnaflarımızı ziyaret ettik, aynı zamanda köylerimizi ve orada yaşayan dezavantajlı aileleri ziyaret ederek, onlarla samimi bağlar kurmaya çalıştık. Bu süreçte insanların karşılıksız yardımseverliği sayesinde insanlığın en güzel yüzlerini ortaya çıkardığını bir kaz daha gördük.” dedi.  Tüm bu etkinlikler sayesinde sadece şehirlerin bir araya getirilmediğini, aynı zamanda içtenlikle paylaşılan duyguların pekiştirildiğini dile getiren İl Müdürü Güneş, şehrimize ve toplumumuza daha fazla samimi katkı sağlamak için içten bir şekilde çalışmalara devam edileceğinin altını çizdi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.