Delice’de öğrencilerden şiddete tepki!

Delice’de öğrencilerden şiddete tepki!
 Haber Merkezi
Son günlerde kadına yönelik artan şiddet olayları ve çocuk istismarına yönelik Delice Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tepki gösterdi.

CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

Artan şiddet vakalarına karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla Delice Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık” etkinliği düzenlendi. Pankart açan öğrenciler “Kadına Şiddete hayır” dedi. Etkinliğin açılış konuşmasını Delice MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nursal Koca yaptı. Koca, konuşmasında kadına yönelik şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik, ekonomik ve cinsel boyutlarıyla da ele alınması gereken çok boyutlu bir sorun olduğunu belirtti. Bu tür şiddet eylemlerinin, kadınların yaşam hakları ve temel özgürlüklerine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

tepki-jpg2.jpg

TOPLUMA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin şiddetin kökeninde yattığını ifade eden Koca, bu tür şiddet vakalarının toplumun tamamını derinden etkileyen bir olgu olduğunu söyledi. Ayrıca, İslam dininin kadına yönelik her türlü şiddeti yasakladığını hatırlatarak, adalet ve merhamet temelli bir aile yapısının gerekliliğine dikkat çekti. “Kadına yönelik şiddet, bireysel bir mesele olmanın ötesinde, topluma karşı işlenmiş bir suçtur,” diyen Koca, bu mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Şiddet karşısında sessiz kalmanın, bu olguyu normalleştirmek anlamına geldiğini ifade eden Koca, cinsiyet eşitliğini savunmanın ve kadınların eğitimde ve sosyal hayatta eşit haklara sahip olmasını desteklemenin, şiddetle mücadelenin temel unsurları arasında olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.