Dijital dünyada dini değerlerin temsili

Dijital dünyada dini değerlerin temsili
 Muhabir
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kırıkkale’de konferans gerçekleştirdi. İşliyen, “Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili” hakkında bilgiler verdi.

KÜLTÜREL VE DİNİ İÇERİKLER ANLATILDI

Nur Camii Konferans Salonunda merkez-taşra buluşmaları programları kapsamında “Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili” konulu konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen tarafından verilen konferansa İl Müftüsü Mustafa Topal, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Diyanet İşleri Uzmanı Samet Yaman, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

dijital-dunyada-dini-degerlerin-temsili-jpg2.jpg

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, konuşmasında, ilimizdeki din hizmetleri faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Programın hazırlanmasına katkı sağlayan ve programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Açış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit ise konuşmasında özellikle gençlere yönelik yapılan proje, faaliyet ve hizmetler hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

dijital-dunyada-dini-degerlerin-temsili-jpg3.jpg

BİR HEDEFİMİZ, BİR DERDİMİZ OLMALIDIR

Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi: Güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlı hidayete vesile olmak gibi önemli bir görevimiz olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Burhan İşliyen, “bu amaçla bizler gönüllü olduk, tercihte bulunduk. Dolayısıyla fedakârlık da gerektiren bu hizmette bir hedefimiz, bir derdimiz olmalıdır” dedi.

KUR’AN-I ANLAMADAN OKUMAK YÜZÜNE BAKMAKTIR

Kur’an’ı Kerimi bildiğimiz manada Arapça olarak okumanın “okumak” olmadığını, “yüzüne bakmak” olduğunu ifade eden Doç. Dr. İşliyen, Kur’an’ı bir defa olsun, anlayarak okumadan hayatını tamamlayan kişi için mahşer meydanında, Allah’ın huzuruna geldiği zaman Peygamber (a.s.m)’ın, “Kur’an’a muhatap olan, sadece okuyan fakat hiç anlamayan, hiç anlayamaya çalışmayanları sana havale ediyorum” diyeceğini hatırlatarak “Eğer okuduğumuz Kur'an'ı anlama çabası göstermez, harekete geçmez, sadece okuyup insanların kulak zevklerine hitap etmekle yetinirsek Kur'an'a karşı vazifemizi yapmış olamayız” dedi.

DİJİTAL DÜNYADA BULUNMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye’de bir Türk insanının 7 saat 52 dakika internette zaman geçirdiğini, başkanlığımızın da bu alanda güçlü olarak bulunduğunu, bu alanda olmak zorunda olduğumuzu hatırlatan Doç. Dr. İşliyen “bu alanda kurallara, mahremiyete, ne yazdığımıza, ne söylediğimize dikkat edeceğiz. Bir yalan haberi 10 milyon kişi gördüyse, yalanlama haberini 10 bin kişi bile görmüyor. “Avam, yalan ile avutanı, hakikat ile korkutana tercih eder.” şeklinde biz söz vardır. Onun için algıya dikkat etmek durumundayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.