Doğamızı korumalıyız
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kırıkkale‘de öğrencilerin yaşadıkları çevreyi ve içinde bulundukları doğayı tanımaları amacıyla Doğa Koruma ve Millî Parklar Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir tarafından İl Özel İdaresi Bilim Ve Sanat Merkezinde konferans düzenlendi.
Kırıkkale‘de öğrencilerin yaşadıkları çevreyi ve içinde bulundukları doğayı tanımaları amacıyla Doğa Koruma ve Millî Parklar Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir tarafından İl Özel İdaresi Bilim Ve Sanat Merkezinde konferans düzenlendi.
FARKINDALIK OLUŞTURULMALI
Öğrencilerin ve velilerin katıldığı konferansta doğa korumanın önemi vurgulandı. Doğayla dost çocuğun özelliklerinden söz eden Akdemir “Doğa; çevremizde bulunan fakat insan yapısı olmayan her şeydir. Çevremizi saran hava, bulutlar, yağmur, kar, dağlar, tepeler, ovalar, taşlar, topraklar, madenler, okyanuslar, denizler, göller, ırmaklar, çaylar, dereler, ağaçlar, çalılar, otlar, çiçekler, sazlar, mantarlar, bakteriler, geyikler, karacalar, tavşanlar, kurtlar, tilkiler, kaplanlar, ceylanlar, ayılar, porsuklar, gelincikler, karacalar, tavşanlar, kartallar, leylekler, bülbüller, serçeler ve diğer bütün canlılar doğanın bir parçasıdır.” dedi. Akdemir, doğal güzelliklerimizin korunmasının hepimiz için bir görev olduğunu söyledi.
ULUSAL BİYOÇEŞİTLİLİK ENVANTER
Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına da değinen Akdemir, kısa adı UBENİS olan Ulusal Biyoçeşitlilik Envanter ve İzleme Sistemi yoluyla yapılan bilimsel çalışmalardan söz ederken Kırıkkale’de 2015 yılında başlayan çalışmaların 2017 yılında tamamlandığını belirtti.
NESLİ TEHLİKE ALTINDA HAYVANLAR
Akdemir ayrıca “Ülkemizin tüm illerinden gelecek biyolojik çeşitlilik verileri Nuh’un Gemisi Veri Tabanı’na girilecek ve burada depolanacak böylece biyoçeşitliliğimizin korunması sürdürülebilirliği adına meydana gelecek değişimler izlenebilecektir.” dedi. Nesli tehlike atında olan ve sayıları azalan yaban hayvanları hakkında da konuşan Akdemir bu hayvanları korumak için öncelikle yaşam alanlarını koruduklarını, bu hayvanların üretimini yaptıklarını ve üretimi yapılan hayvanları doğaya tekrar yerleştirdiklerini anlattı.
TÜBİTAK PROJESİ’NE DESTEK
Merkezimiz Coğrafya Öğretmeni Bekir Demirdöğen’in danışmanlığında yürütülen ve ilimizin yaban hayatını konu alan Tübitak projesine de destek sağlayacakları sözünü veren Akdemir konferansa katılan öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu birer çanta hediye etti. Konferansın sonunda Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Atalay, Neslihan Akdemir’e teşekkür ettikten sonra konferansa katılan Bilsem öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekinildi.
Siyaset
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.