Dominos İsrail malı mı? Dominos hangi ülkenin markası? Dominos'un sahibi kimdir?

Dominos İsrail malı mı? Dominos hangi ülkenin markası? Dominos'un sahibi kimdir?
Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Dominos markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Dominos İsrail malı mı? Dominos hangi ülkenin, kimin markası? İşte, detaylar…

Dominos İsrail malı mı?

Dominos İsrail malı değildir. Dominos Pizza, merkezi ABD'nin Michigan eyaletinde bulunan, uluslararası bir pizza şirketidir. Şirket, 1960 yılında Thomas Monaghan tarafından kurulmuştur. 2023 yılı itibarıyla, 90'dan fazla ülkede 16.000'den fazla şubesi vardır.

Dominos Pizza International'ın hisselerinin yüzde 93'üne, Bain Capital Partners ve Silver Lake Partners adlı iki özel sermaye şirketi sahiptir.

dominos-3.jpg

Dominos hangi ülkenin markası?

Dünyanın en büyük evlere servis pizza zinciri olan Dominos, Amerika Birleşik Devletleri'nin markası. 1960 yılında Thomas Monaghan tarafından Michigan eyaletinde kurulan şirket, bugün 85 ülkede 14.000'den fazla şube ile hizmet veriyor.

Dominos, 2022 yılında 16,3 milyar dolarlık gelir elde etti. Şirket, bu gelir ile dünyanın en büyük perakende gıda şirketlerinden biri konumunda bulunuyor.

Dominos Türkiye'de de faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye operasyonları, 2017 yılında Pizza Restaurantları A.Ş. tarafından devralındı. Dominos Türkiye, şu anda 68 ilde 7.500'den fazla çalışanıyla hizmet veriyor.

Dominos, Türkiye'de de hızlı bir büyüme trendi izliyor. Şirket, 2022 yılında Türkiye'de 1,5 milyar dolarlık gelir elde etti.

dominos-2.jpg

Dominos Pizza'nın Sahibi: Permira

Dünyanın en büyük evlere servis pizza zinciri olan Dominos Pizza, 2023 yılı itibarıyla Almanya merkezli özel sermaye şirketi Permira'nın sahibidir. Permira, 2018 yılında Dominos Pizza'yı Bain Capital'den 7,8 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Permira, Dominos Pizza'yı satın aldıktan sonra, şirketin küresel büyümesini hızlandırmak için bir dizi yatırım yaptı. Bu yatırımlar arasında, yeni pazarlara açılmak, mevcut pazarlarda büyümek ve teknolojiyi kullanarak müşteri deneyimini iyileştirmek yer alıyor.

dominos.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.