Dr. Oetker İsrail malı mı? Dr. Oetker Hangi Ülkenin? Dr. Oetker Kimin?

Dr. Oetker İsrail malı mı? Dr. Oetker Hangi Ülkenin? Dr. Oetker Kimin?
 Muhabir
Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Dr. Oetker markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Dr. Oetker hangi ülkenin markası, kimin malı? İşte, detaylar…

Dr. Oetker İsrail malı mı?

Dr. Oetker İsrail malı değildir. Dr. Oetker markası, 1891 yılında Almanya'nın Bielefeld şehrinde kurulan ve merkezi Almanya'da bulunan bir Alman şirketi olan Oetker International tarafından yönetilmektedir. Dr. Oetker, dünya çapında 40'tan fazla ülkede faaliyet göstermekte.

İsrail'in Gazze saldırılarının ardından, bazı Türk vatandaşları İsrail ile olan ilişkileri nedeniyle Dr. Oetker ürünlerini boykot etmeye başlamıştır. Ancak bu boykot çağrısı, Dr. Oetker'in İsrail'e bağlı bir şirket olmadığının anlaşılması üzerine etkisini yitirmiştir.

dr-3.jpg

Dr. Oetker Hangi Ülkenin?

Dr. Oetker, Almanya menşeli bir şirkettir. Şirketin merkezi, Almanya'nın Bielefeld şehrinde bulunmakta. Dr. Oetker, 1891 yılında Dr. August Oetker tarafından kurulmuştur. Şirket, başlangıçta kabartma tozu üretimiyle başlamıştır. Günümüzde ise, Dr. Oetker, gıda, şarap, bira, otelcilik ve finans gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren uluslararası bir gruptur.

Dr. Oetker'in Türkiye'de de bir şubesi bulunmaktadır. Dr. Oetker Türkiye, 1969 yılında kurulmuştur. Şirket, Türkiye'de hamur kabartma tozu, hazır kek, hazır pasta, puding, sos, salata sosu, dondurma, bisküvi, çikolata gibi çeşitli ürünler üretmekte.

Sonuç olarak, Dr. Oetker, Almanya menşeli bir şirkettir. Şirketin merkezi Almanya'da bulunmaktadır. Dr. Oetker, Türkiye'de de faaliyet göstermekte.

Ancak, şirketin merkezi Almanya'da bulunduğu ve Almanya'da en fazla satışı gerçekleştirdiği için, Dr. Oetker bir Alman markası olarak kabul edilmekte.

dr-4.jpg

Dr. Oetker Kimin?

Dr. Oetker, 1891 yılında Almanya'nın Bielefeld şehrinde kurulan ve merkezi Almanya'da bulunan bir Alman şirketi olan Oetker International tarafından yönetilmekte. Dr. Oetker, dünya çapında 40'tan fazla ülkede faaliyet göstermekte.

Şirketin kurucusu, kabartma tozunun mucidi Dr. August Oetker'dir. Dr. Oetker, 1862 yılında Almanya'nın Obernkirchen kentinde doğmuştur. Tıp eğitimi alan Dr. Oetker, 1891 yılında Bielefeld'deki hastane odasında hamur kabartma tozunu icat etmiştir.

Dr. Oetker, hamur kabartma tozunun yanı sıra, puding, kek karışımları, hamur işi ürünleri, dondurma, sos ve soslar, baharatlar, et ürünleri, hazır yemekler ve otelcilik hizmetleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

dr-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.