Eğitim sen kuruluş yıldönümünü kutladı

Eğitim sen kuruluş yıldönümünü kutladı
 Muhabir
Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi Kültür Merkezi Salonunda Kuruluş Yıldönümünü Kutlama Etkinliği düzenledi. Büyük ilgi gören gece, sendikanın geçmişten bugüne sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesinden kesitler yansıtılan sinevizyon gösterisiyle başladı.

GENEL BAŞKAN IRMAK’TA KATILDI

Eğitim Sen’in kuruluşunun 34. Yılı Kırıkkale’de kutlandı. Kırıkkale şubesi tarafından düzenlenen etkinlik İl Kültür Merkezinde gerçekleşti. Sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte daha sonra Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı, açılış konuşması yaptı. Daha sonra Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak konuştu. Irmak konuşmasında Eğitim Sen’in eğitim emekçilerinin haklarını koruma ve geliştirme mücadelesinde önemli kazanımlar olduğunu, laik ve bilimsel eğitimin kırmızı çizgileri olduğunu, öğrenciler için demokratik, laik, bilimsel, kamusal ve parasız eğitim için mücadeleyi sürdüreceklerini, Eğitim Enternasyoneli’ne ülkemizde eğitim alanında 40 kadar sendikadan sadece Eğitim Sen’in üyeliğe kabul edildiğini, bunun anlamının da sadece Eğitim Sen’in gerçek sendikacılık yaptığı anlamına geldiğini söyledi.

egitim-sen-kurulus-yildonumunu-kutladi-1.jpg

DUYGU DOLU TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Gecede, halk müziğinin özgün sesi Abdal Haluk Tolga İlhan ve Grubunun duygu ve coşku dolu türküleri yoğun ilgi gördü. Kitle konser sırasında türkülere eşlik etti, coşkuyla halaylar çektiler. Gecenin sonunda Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ve Abdal Haluk Tolga İlhan’a günün anısına plaket verildi. Etkinliğe katılanlar, anlamlı, muhteşem, coşku dolu böyle bir gece hazırladıkları için Eğitim Sen’e, emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Böyle kaliteli bir geceye ihtiyaçları olduğunu ve gelecekte yenilerinin düzenlenmesini istediler.

egitim-sen-kurulus-yildonumunu-kutladi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.