Elektrik ve doğalgazda ucuzluk müjdesi

Elektrik ve doğalgazda ucuzluk müjdesi
 Muhabir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2025 yılı bütçesinde vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturalarını daha ucuza ödeyebilmesi amacıyla 472 milyar lira kaynak ayırmayı planladıklarını duyurdu.

2025 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Yılmaz, bu müjdeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sırasında verdi. Yılmaz, ayrıca 2024 yılında, mesken aboneleri için elektrik ve doğal gazda yaklaşık yüzde 60 oranında sübvansiyon uygulandığını belirterek, bu uygulamanın 2025 yılında da devam edeceğini açıkladı.

TÜRKİYE AVRUPA’DA BİRİNCİ

Cevdet Yılmaz, 2024 yılında uygulanan sübvansiyonların Türkiye’nin elektrik ve doğal gaz fiyatlarında önemli bir avantaj sağladığını ifade etti. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 2024 yılının ilk altı ayında Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında hane halkına en ucuz elektrik ve doğal gaz sağlayan ülke olduğunu belirten Yılmaz, "Vatandaşlarımızın elektrik ve doğal gazı daha ucuza kullanabilmesi için 2025 yılı bütçesinde 472 milyar lira kaynak ayırmayı öngörüyoruz" dedi. Yılmaz, bu adımın, ekonominin genel dengelerine katkı sağlamayı amaçladığını ve Türkiye'nin enerji alanındaki rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini söyledi.

SURİYE’DE YENİ DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Meclis konuşmasında dış politikadaki gelişmelere de değindi. Suriye'deki iç savaş ve terör tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Suriye’de yeni bir dönüşüm sürecinin başladığını belirtti. "Suriye’deki rejimin düşmesinin ardından, Suriye halkının tamamının temsil edilmesi gerektiğini ve geçiş sürecinin kapsayıcı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Yılmaz, Türkiye'nin Suriye'deki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Yılmaz, "Önceliğimiz terör tehdidinin bertaraf edilmesi. Suriye’den ülkemize terör tehdidi gelmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

fatura3.jpg

2025’TE 758 BİN KİŞİ DAHA İŞE KATILACAK

Yılmaz, Türkiye'nin istihdam politikalarıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Ülkedeki iş gücü katılımının artırılması amacıyla atılacak adımların detaylarını paylaşan Yılmaz, "Temel politika belgelerimizde yer alan hedeflere göre, önümüzdeki üç yıl boyunca istihdamın yıllık ortalama 758 bin kişi artmasını ve iş gücüne katılım oranının yüzde 56’ya ulaşmasını hedefliyoruz" dedi. Bu hedeflerin Türkiye'nin iş gücü piyasasında uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamak amacıyla belirlendiğini ifade eden Yılmaz, genç iş gücünün piyasaya kazandırılmasının da öncelikli hedeflerden biri olduğunu kaydetti.

İSTİHDAM ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinde devam eden dezenflasyon sürecini de değerlendirdi. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomisinde enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu, buna rağmen iş gücü piyasasında olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. "Eylül ayında toplam istihdam 33 milyon kişiyle tarihi bir seviyeye ulaşmıştır. Dezenflasyon sürecinin ekonomiyi yavaşlatıcı etkisine rağmen, 2024 yılının ilk üç çeyreğinde istihdamdaki ve iş gücüne katılımdaki artış devam etmiştir" diyen Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik dengelerini güçlendirmek için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.