Elektrikte devrim gibi karar!

Elektrikte devrim gibi karar!
Elektrik abonelerini kapsayacak büyük değişim yaklaşıyor. EPDK öncülüğünde hayata geçirilecek olan Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), ev sahiplerine elektrik abonelik işlemlerini cep telefonları üzerinden gerçekleştirme imkanı sunacak.

VERİLER SAKLANACAK

MASS kapsamında, akıllı elektrik sayaçları aracılığıyla kurulacak olan iki yönlü haberleşme ile elektrik tüketim verileri doğrulanacak ve saklanabilecek. Modem, merkezi haberleşme yazılımı, haberleşme protokolü, veri yoğunlaştırıcı ve kullanıcı mobil uygulamasını içeren sistemi, kullanıcıların tüketimlerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak.

epdk-enerji-piyasasi-duzenleme-kurumu-aa-1514349.jpg

MOBİL UYGULAMA İLE KONTROL

MASS sistemi, elektrik dağıtım şirketleri tarafından geliştirilecek mobil uygulama aracılığıyla abonelere günlük ve aylık ortalama elektrik tüketimlerini görme imkanı sunacak. Aynı zamanda, komşularla karşılaştırmalar yaparak kendi tüketimlerini değerlendirme şansı da bulacaklar.

100-150-200-250-300-tl-gelen-elektrik-14639778-3340-amp.jpg

AŞIRI TÜKETİMLERDE UYARACAK

Aboneler, beklenmedik aşırı tüketim durumlarında uyarılacak ve tüketim sınırlamalarını belirleyebilecekler. Sistem, kullanıcılara elektrik arızalarıyla ilgili anlık bilgi vererek, şikayet ve taleplerini doğrudan ilgili kurumlara iletmelerine olanak sağlayacak.

epdk-aa-1643029.jpg

KESİNTİLER ANLIK TAKİP EDİLEBİLECEK

Aboneler, mobil uygulama üzerinden içinde bulunulan yıl ve bir önceki yılın kesinti süreleri, sayıları, başlangıç-bitiş zamanları ve süreleri hakkında bilgi alabilecek. Ayrıca, bildirimli ve bildirimsiz kesintiler hakkında anlık bilgilendirme alabilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.