Elidor İsrail malı mı? Elidor hangi ülkenin malı?

Elidor İsrail malı mı? Elidor hangi ülkenin malı?
Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Elidor markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Elidor İsrail malı mı? Elidor hangi ülkenin, kimin markası?

Elidor kime ait? Elidor İsrail malı mı?

Elidor, Unilever şirketine ait şampuan markası. Esas ismi "Sunsilk" olan marka, diğer ülkelerde "Elidor", "Seda" ve "Sedal" isimleri ile satılmakta. Unilever, Hollanda merkezli bir çok uluslu şirkettir. Elidor, Türkiye'de üretilmekte ve satılmakta. Elidor İsrail malı değildir.Elidor, Türkiye merkezli bir saç bakım ürünleri markasıdır. Ürünleri arasında şampuanlar, saç bakım kremleri, saç spreyleri ve diğer saç bakım ürünleri bulunur. Elidor, Türkiye'de oldukça popüler bir markadır ve Türkiye merkezli bir şirket tarafından üretilir. İsrail ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta.

eliiii-1.png

Elidor'un İsrail ile bağlantısı olduğu yönünde bazı iddialar vardır. Bu iddialar, Elidor'un sahibi olan Unilever şirketinin İsrail'de üretim tesisleri bulunmasına dayanmakta. Ancak bu tesisler, Elidor ürünlerinin üretiminde kullanılmamakta. Elidor ürünlerinin üretimi, Türkiye'deki üretim tesislerinde gerçekleştiriliyor. Elidor, Türkiye merkezli bir şirket tarafından üretilen ve Türkiye'de satılan bir markadır.

eliii-2.png

Elidor kaç yılında piyasaya sürüldü?

Elidor,1954 yılında İngiltere'de piyasaya sürüldü ve 1959 yılında 18 ülkede satıldı. Elidor, 1971 yılında ise Türkiye'de piyasaya sürülmüştür. O günden bu yana Türkiye'nin en popüler saç bakım ürünleri markalarından biri olmuştur. Elidor'un ürünleri, Türkiye'deki üretim tesislerinde üretilmekte.

eliii-3.png

Elidor'un sahibi kim?

Elidor'un sahibi, Hollanda merkezli bir çok uluslu şirket olan Unilever'dir. Unilever, 1930 yılında Hollanda'da kurulmuştur ve dünyanın en büyük gıda ve tüketim ürünleri şirketlerinden biridir. Unilever'in portföyünde, Elidor'un yanı sıra Dove, Axe, Rexona, Lipton, Knorr, Magnum ve Ben & Jerry's gibi dünyaca ünlü markalar bulunmakta. Ancak Elidor'un marka hakları Türkiye'dedir ve şirket Türkiye'ye aittir.

Elidor'un Türkiye'deki üretim tesisleri, İstanbul ve Manisa'da bulunmakta. Elidor'un ürünleri, Türkiye'deki üretim tesislerinde üretilmekte ve Türkiye'de satıldığı gibi, Türkiye dışındaki ülkelere de ihraç edilmekte.

eliiii-4.png

Elidor kaç ülkede satılmakta?

Elidor, Türkiye'de oldukça popüler bir markadır ve Türkiye dışında 70'ten fazla ülkede satılmakta. Elidor'un en çok satıldığı ülkeler arasında Türkiye, Rusya, Brezilya, Hindistan ve Endonezya bulunuyor. Elidor, bu ülkelerde oldukça popüler bir markadır ve pazar payı liderleri arasında yer alıyor.

eliii-5.png

Elidor'un Türkiye dışında satıldığı ülkeler

Rusya,Brezilya,Hindistan,Endonezya,Arjantin,Şili,Meksika,Kolombiya,Peru,Güney Afrika, Fas, Cezayir, Mısır, Suudi Arabistan, İran, Irak, Ürdün, Suriye, Lübnan, Filistin, İsrail, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan,Macaristan,Slovakya,Polonya,Almanya,Avusturya,İsviçre,Fransa,İtalya,İspanya,Portekiz,İngiltere,İrlanda, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Şili, Arjantin, Peru, Brezilya, Kolombiya, Venezuela, Bolivya, Paraguay, Uruguay, Orta Amerika, Karayipler, Asya, Afrika, Avrupa, Çek Cumhuriyeti.

eliii-6.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.