Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?
Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini güncellemesiyle beraber, emekliler ve memurlar maaşlarına yeni yılda ne kadar zam geleceğini merak etmeye başladı.

BAKAN MAAŞ ZAM TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini güncellemesiyle beraber, emekliler ve memurlar maaşlarına yeni yılda ne kadar zam geleceğini merak etmeye başladı. Merkez Bankası'nın güncel enflasyon tahmini ile yapılan hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde kaç zam gelecek? Hepsi bu haberimizde…

YÜZDE 50'YE YAKLAŞABİLECEĞİ TAHMİNİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurların merakla beklediği açıklamayı geçtiğimiz günlerde yaptı. Bakan Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, ocak ayında memur maaşlarında yüzde 50'ye yakın oranda artış sağlanacak. Ağustos ayında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde 2024 yılının ilk altı ayı için toplu sözleşme zammının yüzde 15 olarak belirlenmesinin ardından, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte memur maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılması beklenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ise Merkez Bankası enflasyon tahminine göre zam oranı yüzde 40’ı bulacak. Bu oran refah payı artışı ile yüzde 50’lere yaklaşabileceği tahmin ediliyor.


EMEKLİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Ocak ayında 3500 TL'den 5500 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşına yıl ortasında yeniden zam yapılarak 7500 TL seviyesine çıkmıştı. Temmuz ayında ise kök maaşlar üzerinden hesaplama yapıldığı için en düşük emekli maaşı 7500 TL olarak kalmaya devam etti. Bu kapsamda, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmese de gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının 10.000 TL'nin üzerinde yer alacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum