Emeklilerin beklentilerinde kritik karar!

Emeklilerin beklentilerinde kritik karar!
 Haber Merkezi
Kırıkkale ve çevresinde emeklilik dilekçesi vermeye hazırlanan SSK ve Bağ-Kur’lu vatandaşlar, 2024-2025 yılları için emekli maaşlarındaki zam farklarının nasıl hesaplanacağını merakla bekliyor.

EKONOMİ YÖNTEMİ RAFA KALDIRILDI

Ekonomik belirsizlikler ve hayat pahalılığının artması, bu hesaplamanın büyük önem taşımasına neden oluyor. Kırıkkaleli emekliler, ne kadar maaş alacakları konusunda endişe içerisindeyken, bu maaş farkının nasıl hesaplanacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Bu konuda merak edilen açıklama, Ak Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler’den geldi. 2025 yılında emekli olacakların, 2024 yılında emekli olanlara göre maaş kaybı yaşamamaları için yapılması beklenen düzenlemenin ekonomi yönetimi tarafından rafa kaldırıldığı belirtildi. Kırıkkaleli emeklilik adayları da bu gelişmeleri yakından takip ediyor.

emekli-jpg2.jpg

FARKLARIN NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

Güler, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllardaki maaş bağlama oranları ve usullerinin aynen devam edeceğini belirtti. Özellikle Kırıkkale’de gelen talepler doğrultusunda, emeklilik maaşlarındaki farkların netleşmesi beklenirken, ekonomi yönetiminin bu konuda şimdilik bir düzenleme yapmayı planlamadığı ifade edildi. Kırıkkale'de emeklilik dilekçesi vermeyi planlayan vatandaşlar, bu kararın kendilerini nasıl etkileyeceğini merakla takip ederken, 2025 yılı için maaş hesaplamalarında herhangi bir kayıp yaşamamak için alternatif yollar aramaya başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.