Emniyetten Yeşilay’a ziyaret

Emniyetten Yeşilay’a ziyaret
 Muhabir
Kırıkkale İl Emniyet Müdür Yardımcıları Abdullah Cemal Şahin, Süleyman Demirkoparan ve beraberindeki heyet Yeşilay Kırıkkale Şubesini ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Yeşilay ve YEDAM’ın faaliyetleri, Kırıkkale’de gerçekleştirebileceği etkinlikler ve kurumlar arası olası iş birliği konuları ele alındı.

YEŞİLAY’A TAM DESTEK

Kırıkkale Yeşilay Şubesini ziyaret eden Demirkoparan ve Şahin, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yaptıkları konuşmalarda bağımlılıklarla mücadelede öncü rol oynayan Yeşilay’a her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Kırıkkale Yeşilay Şube başkanı Yusuf Çalık kendilerini ziyaret eden ve çalışmalarına destek veren Emniyet birimlerine teşekkür etti. Başkan Çalık, “Müdür yardımcılarımıza bir asrı aşkın süredir iyi ve sağlıklı yaşam amacıyla proje ve faaliyetlerini sürdüren kurumumuza göstermiş oldukları hassasiyet ve mücadelemize verdikleri kıymetli destekleri için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

emniyetten-yesilaya-ziyaret-1.jpg

YEŞİLAY VE YEDAM

Yeşilay ve YEDAM hakkında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Çalık “1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur. Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.