Endonezya’dan Kırıkkale Üniversitesi’ne ziyaret

Endonezya’dan Kırıkkale Üniversitesi’ne ziyaret
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi, iş birliği anlaşması bulunan Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden üç öğretim elemanı ve 18 öğrenciyi ağırladı.

ENDONEZYA’DA İSLAM

Kırıkkale Üniversitesi, iş birliği anlaşması bulunan Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden üç öğretim elemanı ve 18 öğrenciyi ağırladı. Ziyaret, kampüs turuyla başladı ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer’in moderatörlüğünde Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen seminer ile devam etti. Seminerde, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, “İslam ve Türk Kültürü” başlıklı bir sunum yaptı. Ardından, Endonezya İslam Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim elemanlarından Masitoh Nur Rohma, “Endonezya’da İslam” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Seminerde, İslamiyet’in Türk ve Endonezya toplumlarına etkisi, kültürel ve dini motifler gibi konular ele alındı. Öğrenciler, dinin sanata ve sosyal hayata etkisi ile toplumda kadının rolü hakkında sorular yönelttiler. Etkinlik, Endonezyalı öğretim elemanlarının Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen’e plaket takdimi ile sona erdi.

endonezyakirikkaleziyaret2.jpg

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Öğle yemeğinden sonra Endonezyalı misafirler, Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, misafirlerini Senato Salonu’nda ağırladı. Bu buluşmada, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer de hazır bulundu. Genel Sekreter Dr. Şevket Evci, misafirlere “Üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Başalan da, Endonezyalı öğrenci ve öğretim elemanlarını ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

FOTOĞRAF ÇEKİMİYLE SONA ERDİ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Endonezya ile olan tarihi ve kültürel bağlara değinerek, "Geçmişimizi bildiğimiz ve örnek aldığımız ölçüde geleceğimizi birlikte inşa edebiliriz. Kırıkkale, Türkiye’nin ve savunma sanayimizin kalbidir. Şehrimizde ve ülkemizde güzel vakit geçirmenizi temenni ediyorum" dedi. Program, Rektör Aslan’ın misafirlere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Ziyaretin devamında, Endonezyalı misafirler Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret etti. Ney ve rebap dinletisinin ardından Türk el sanatları ve geleneksel baskı yöntemleri ile ilgili atölye çalışmasına katıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.