Fahiş fiyatlara inat bu karpuzların kilosu 5 TL

Fahiş fiyatlara inat bu karpuzların kilosu 5 TL
 Haber Merkezi
Kırıkkale’de hububat alanının yanı sıra karpuz ve kavunlarda da hasat sezonu başladı. Sulakyurt, Keskin, Delice ve Hacılar Kasabası’nda yerli ve çok lezzetli karpuzlar müşterilerini bekliyor.

HERKESE ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞ

Kırıkkale'de karpuz hasadının başladığı bu günlerde, fiyatlar vatandaşı zorlarken Hacılar Kasabası'nda yaşanan bir olay dikkat çekti Son günlerde gıda ürünleri başta olmak üzere bir çok alanda fiyatlarda oynama yapılıyor. Devletin gerekli birimleri bu duruma el atsa da, vatandaşın cebini düşünmeyen fırsatçılar bu durumu kendi lehine çevirerek birçok ürüne zam yapıyor. Yapılan bu zam fiyatlarına tepki göstermek ve fahiş fiyatı önlemek amacıyla Kırıkkale’nin Hacılar Kasabası’nda uzun yıllardır çiftçilik yapan Nihat Alakuş, piyasada 10 TL ve üzeri satılan karpuzun kilo fiyatını, kasaba meydanında 5 TL’ye satıyor.

KENDİ ÜRETTİĞİ KARPUZLARI SATIYOR

Kırıkkale'de karpuz hasadının başladığı bu günlerde, fiyatlar vatandaşı zorlarken Hacılar Kasabası'nda yaşanan bir olay dikkat çekti. Uzun yıllardır çiftçilik yapan Nihat Alakuş, piyasada 10 TL'yi aşan karpuz fiyatlarına isyan ederek, kendi ürettiği karpuzları kasaba meydanında sadece 5 TL'ye satıyor. Son günlerde artan gıda fiyatları vatandaşı zorlarken, Nihat Alakuş gibi üreticilerin bu duyarlı davranışı takdire şayan. Alakuş, "Vatandaşımızın zor durumda olduğunu görüyorum.”

VATANDAŞ DURUMDAN MEMNUN

“Ben de elimden geldiğince katkıda bulunmak istedim. Kendi ürettiğim karpuzları piyasa fiyatının yarısı kadar satarak hem vatandaşımıza destek olmak hem de dürüst ticaretin önemini göstermek istedim." dedi. Hacılar Kasabası'nda oturan vatandaşlar, Nihat Alakuş'un bu davranışından memnun olduklarını belirterek, "Böylesine zor zamanlarda böyle bir davranış görmek çok güzel. Nihat Usta gibi üreticilerimiz olduğu sürece her şey daha güzel olacak" şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.