Genç hafızlardan Siyer-i Nebi Müzesine ziyaret

Genç hafızlardan Siyer-i Nebi Müzesine ziyaret
Kırıkkale'de hafızlar, düzenlenen program kapsamında İslami Değerler Külliyesini gezdi. Genç hafızlar, Siyer-i Nebi Müzesi’ni yerinde görerek Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili bilgi edindiler.

İSLAMİ KAYNAKLARA ERİŞME İMKANI BULDULAR

Külliyenin tüm birimlerini gezen hafızlar, külliyenin mimarisini ve içeriğini inceledi. Külliyenin cami, konferans salonu, müze, kütüphane ve sosyal donatı alanlarını gezen hafızlar, buraların İslami değerlerin yaşatılması ve aktarılması için önemli bir merkez olduğunu söylediler.
Müzede sergilenen eserleri inceleyen hafızlar, İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinin ve medeniyetlerin izlerini gördüler. Kütüphanede ise İslami kaynaklara erişim imkanı buldular.

genc-hafizlardan-siyer-i-nebi-muzesine-ziyaret2.jpg

ÖNEMLİ BİLGİ EDİNDİLER

Külliyenin camiinde namaz kılan hafızlar, buradaki manevi atmosferin kendilerini çok etkilediğini ifade ettiler. Konferans salonunda ise İslami Değerler Külliyesi görevlileri tarafından verilen konferansı dinleyen hafızlar, İslami değerlere dair önemli bilgiler edindiler.

genc-hafizlardan-siyer-i-nebi-muzesine-ziyaret1.jpg

HAFIZLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR YER

Külliye gezisi sonunda açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön, genç hafızlara teşekkür etti. Külliyenin hafızlar için önemli bir eğitim ve kültür merkezi olduğunu belirten Akyön, hafızların burada İslami değerleri daha yakından tanıyabildiklerini ve geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanabildiklerini ifade etti.

HAFIZLARDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Hafızlardan Abdullah Arslan, külliye gezisinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Burası İslami değerlerin yaşatılması ve aktarılması için önemli bir merkez. Buradaki her şey bizlere İslam'ın güzelliklerini hatırlatıyor. Bu tür programların daha sık düzenlenmesini istiyoruz." dedi. Hafızlardan Ali Güneş ise, "Külliyede İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinin ve medeniyetlerin izlerini gördük. Bu da bizleri çok etkiledi. Buradaki manevi atmosfer de bizleri çok duygulandırdı. Bu tür programlar bizlere İslam'ı daha yakından tanıma fırsatı veriyor." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.