Gençliğiniz solmasın
Yayınlanma:
Güncelleme:
Ömürlerinin baharında zehir batağına düşerek kurtarılmayı bekleyen gençler için başlatılan ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesi kapsamında önemli gelişmeler elde edildi.
Ömürlerinin baharında zehir batağına düşerek kurtarılmayı bekleyen gençler için başlatılan ‘Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesi kapsamında önemli gelişmeler elde edildi.
ONLAR İYİLEŞİNCE MUTLU OLUYORUZ
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Kırıkkale eski İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, beraberinde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ile birlikte Hayat Boşluk Kabul Etmez projesi kapsamında sağlıklı yaşam evini ziyaret etti. Güngüneş, burada tedavi olup giden gençlerin, ailelerinin mutluluğunun tarif edilmez bir duygu olduğunu kaydetti.
ÖNEMLİ HİZMETLER VERİLİYOR
İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale’de yaklaşık 3 yıldır devam eden Hayat Boşluk kabul etmez projesiyle birçok uyuşturucu bağımlısı gencin topluma kazandırıldığı Sağlık Yaşam Evlerini ziyaret etti. Burada bulunan gençlerle yakından ilgilenen Güngüneş, doktorlardan gençlerin sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Güngüneş, uyuşturucuyla mücadele konusunda kent genelinde bütün birimlerin koordineli olarak çalıştığını belirterek, uyuşturucunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Güngüneş, Hayat boşluk kabul etmez projesi kapsamında ‘Sağlık Yaşam Evlerinin’ hizmet verdiğini ve yaklaşık 3 yılda uyuşturucu bağımlısı birçok gencin hayata kazandırıldığını belirti.
FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR
Kent genelinde Emniyet ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik önemli operasyonlar yaptığını belirten Güngüneş, bu illeti hep birlikte yeneceklerini ve uyuşturucuyu henüz kullanmadan gençleri bilgilendireceklerini bildirdi. Gençlerin burada tedavi olurken bütün ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Güngüneş, tedavi olup buradan çıkan gençlerin ailelerinin gözlerinde ki mutluluğun her şeye değer olduğunu ve bunun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Gençlerin spor ve kültürel faaliyetlerin içinde yer alması gerektiğini, kötü arkadaşlardan uzak durması gerektiğini belirten Güngüneş, bu konuda ailelerin de dikkatli ve baskıcı olması gerektiğinin altını çizdi.
350 AİLEYE ULAŞILDI
“Bu aslında bir proje değildi, yaşama bağlama organizasyonuydu, bizim için. 2014´ün sonundan bu yana üçüncü dönemimiz oluyor. Bu proje ile sadece ilimizde 350 aileye ulaştık, bu ailelerden 212´sini bizzat tedavi ettirdik, muhtelif AMATEM´lerde. Tabii burada kurumlar arası koordinasyon çok önemli, bütün kurumların çok ciddi katkıları oldu ve seminerler verildi. Emniyet güçlerimize de teşekkür ediyorum. Polisin, jandarmanın yaptığı çalışmalarda ilimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarı, hakkında adli işlem yapılan yakalanan gerek satıcı gerekse kullanan kişilerle ilgili rakamlar olsun geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımız zaman yüzde 130´a yakın bir artış var. " ifadelerini kullandı.
Siyaset
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.