Genişletilmiş akademik kurul toplantısı yapıldı

Genişletilmiş akademik kurul toplantısı yapıldı
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesinde Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin geçen yılda yaptığı çalışmaları değerlendirmek, gelecek yıl plan ve hedeflerini belirlemek amacıyla, 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama Toplantısı yapıldı.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitüsü akademik ve idari personeli katıldı. Toplantı enstitü müdürlerinin bilgilendirme sunumları ile başladı. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Çalın, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Tezel ve Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ, sunumlarında akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, teknik ve fiziki imkânlar, kariyer etkinlikleri, ar-ge çalışmaları, sektörel iş birlikleri, yapılan akademik ve sosyal faaliyetler ile gelecek yıl plan ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulunarak Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitüleri hakkında istatistiki veriler eşliğinde bilgi verdiler.

genisletilmis-akademik-kurul-toplantisi-yapildi1.jpg

AVRUPA STANDARTLARINDA ENSTİTÜLER

Üniversitelerde yönetilmesi en zor birim Enstitüler olduğunu hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan, “Bu yüzden sizlerle görüş alışverişinde bulunmaya her zaman hazırım. Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerini en iyi şekilde sağlayabilmeleri için niteliğin geliştirilmesi gerekiyor. Niteliği nasıl arttırabileceğimiz konusunda her zaman istişare halinde olmalıyız. Yönetmelik ve yönerge değişikliği konusunda da taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz‘’ diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan da,“Uzun süre enstitülerde çalışmış biri olarak diğer arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum. Öğrenci işleri, yönetmelik, yüksek lisans ve doktora ilan işleri dolayısıyla dinamik bir yapıya sahipsiniz. Yoğunluğunuza rağmen güzel rakamlar, güzel işler görüyoruz. Başarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Avrupa standartlarında enstitüler en üst seviyede eğitim veren yerler olarak görülüyor. Bizler göreve gelmeden önce enstitüler, web sayfamızda akademik birimlerin üstünde görülmüyordu. Sayın Rektörümüz bu konuda çok hassas davrandı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi takdir ediyoruz” ifadesini kullandı.

12.KALKINMA PLANI HEDEFLERİNE ODAKLANMALIYIZ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ise, “Akademik ve idari personelimize uyumlu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Üniversitelerin çoğunluğunda sıralama fakülteler, enstitüler ve yüksekokullar şeklindeydi fakat lisansüstü olduğu için enstitülerin en üstte yer alması gerekiyordu. Biz de bunu gerçekleştirdik. Üniversitemizde açmadığımız yüksek lisans programı kalmasın istiyoruz. Çok zor olduğunu biliyorum ama başladığımız ve geldiğimiz noktaya baktığımızda ciddi mesafe kaydettiğimizi görüyorum. Kamu kuruluşu olarak devletimizin politikasına uygun şekilde ilerlemeliyiz. Bunun için 12.Kalkınma Planı hedeflerine odaklanmalıyız. Fen Bilimleri Enstitümüzü yaptıkları ar-ge çalışmaları ve paydaşlarımıza verdikleri destekten dolayı kutluyorum” dedi. Enstitülerin 2023 yılında yaptığı çalışmaları, 2024 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektör Aslan, akademik çalışma, eğitim-öğretim, proje, sosyal sorumluluk, mezun ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini, görev süresi içinde yapmayı planladığı kı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.