Gezici Kütüphaneler yola çıktı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 54. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli bölgelere gönderilecek olan 54 adet gezici kütüphane aracı düzenlenen törenle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Türkiye toplumu, okumayan bir toplum değildir. Yayın hayatındaki endeksler, yayın sektöründeki payı bakımından dünyada 11. Sıradadır” dedi.
Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 54. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli bölgelere gönderilecek olan 54 adet gezici kütüphane aracı düzenlenen törenle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "Türkiye toplumu, okumayan bir toplum değildir. Yayın hayatındaki endeksler, yayın sektöründeki payı bakımından dünyada 11. Sıradadır” dedi.
60 BİNİN ÜZERİNDE YENİ KİTAP
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye toplumu, okumayan bir toplum değildir. Yayın hayatındaki endeksler, yayın sektöründeki payı bakımından dünyada 11. sıradadır. ISBN numaralarına göre, 2017 için söylüyorum, bir önceki yıla oranla yüzde 10,8 artışla yaklaşık 60 binin üzerinde yeni kitap basılmış." dedi. Bakan Kurtulmuş, 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Bakanlık Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce, Genel Müdürlük binasında düzenlenen "Gezici Kütüphane Araçlarının İllere Teslim Töreni"ne katıldı.
81 İL GENELİNİN OLACAK
Törende yaptığı konuşmada, 10 şehre daha Gezici Kütüphane araçlarının gönderileceği bilgisini paylaşan Kurtulmuş, "Böylece bu seneki 10 ille birlikte 54 ilimiz gezici bir kütüphaneye sahip olacak. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de 81 ilimizin her birisinde Gezici Kütüphane olmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. Anadolu'nun, dünyanın en geniş, engin ve derin kültüre sahip coğrafyası olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, asırlar içerisinde bu kültürel çeşitlilik ve zenginliğin nesillere aktarıldığı en önemli aracın da kitaplar olduğunu vurguladı.
GELENEĞE, ANLAYIŞA SAHİBİZ
Kurtulmuş, "Milletimiz medeniyetine, kültürüne önem verdiğinin bir göstergesi olarak kitaba, 'kitaplı' olmaya da çok ciddi şekilde önem vermiştir. Eğitim seviyesi ne olursa olsun, insanların hepsinin kitaba değer verdiği, nasıl yerde bir ekmek parçası gördüğünde onu öpüp başına koyarsa, yerde bir kitap bulduğunda onu da düzeltip bir kenara koyan geleneğe, anlayışa sahibiz. Öyle ki 'kitaplı olmak' hayatımızın bir parçası haline gelmiş. Mesela Türkçede de kullandığımız yaygın kelimelerden birisi 'kitapsız adam.' Kitapsız adam derken dinsiz, imansız anlamında değil medeniyetten, kültürden, bilgiden, insanlıktan bihaber anlamında bunu kullanırız. Dolayısıyla kitaba hayatın her safhasında önem veren bir milletiz." değerlendirmesini yaptı.
OKUMAYAN BİR MİLLETİZ' ŞEKLİNDE BİR ELEŞTİRİ VAR
Kurtulmuş, yaklaşık 6 bine yakın bilgisayarın, kütüphanelerde kullanıcılara hizmet verdiğini aktararak sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de, bilinenin aksine, 'Okumayan bir milletiz' şeklinde bir eleştiri var. Şunu söyleyebiliriz, yeteri kadar okumuyoruz, bu milletten daha fazla okumasını bekleriz, bu ayrı bir şey ama Türkiye toplumu, okumayan bir toplum değildir. Yayın hayatındaki endeksler, yayın sektöründeki payı bakımından Türkiye, dünyada 11. sıradadır. ISBN numaralarına göre, 2017 için söylüyorum, bir önceki yıla oranla yüzde 10,8 artışla yaklaşık 60 binin üzerinde yeni kitap basılmış. Türkiye'de milyonlarca kitap okurumuz var. Fevkalade önemli bir okuma oranına sahibiz."
Siyaset
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.