Bakım mı? Soygun mu?

Bakım mı? Soygun mu?
Kırıkkale’de doğalgaz kullanan vatandaşlar kombi bakım ücretlerinden ve yenilenen doğalgaz projesinden alınan bakım ücretinden bir hayli şikayetçi.

Gazetekale / Burak Çalışkan

Kırıkkale’de doğalgaz kullanan vatandaşlar kombi bakım ücretlerinden ve yenilenen doğalgaz projesinden alınan bakım ücretinden bir hayli şikayetçi.

KIRGAZ NEDEN SUSUYOR?
Kırıkkale’de son zamanlarda büyük şikayet konularından biri de doğalgaz kombi bakım ücretleri… Kırıkkale’de yaşayan vatandaşlar ev ve iş yerlerinde yaptırdığı doğalgaz tesisatı değişikliğinde cebinden olmadık paralar çıkıyor. Piyasa üzerinden anlaşan yetkili kombi firmaları, yenilenen doğalgaz projesinin bakımını 300 TL gibi fahiş bir fiyata yapıyor. Halbuki yıllık bakımla aynı işlemi yapan yetkili firmalar, sırf tesisat değiştiği için ekstra 200-250 TL fazla para alıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, adeta bir soygun olduğu ve KIRGAZ’ın bu duruma ses çıkarmayıp, müşterilerin yetkili bayilerin önüne itildiğini söyledi.    

AYNI BAKIM BELGESİ AMA FİYAT 3-4 KATI
Normal yıllık bakım ücretleri 50 ila 100 TL arasında değişirken, tadilat değişikliğinde bu rakam aynı belge verilmesine karşın 300 TL gibi bir rakama çıkıyor. Aralarında anlaşan tüm kombi servisleri adeta vatandaşı çileden çıkarttı. Adaletsiz bakım ücretlerine tepki gösteren vatandaşlar, bu uygulamanın biran önce kaldırılması gerektiğini savundu. Kombinin çalışır vaziyette ve orijinal parçalarının takılı olup olmadığının kontrolü için alınan 300 TL’nin adeta soygun olduğunu anlatan Kırıkkaleli vatandaşlar, “Bu bakımın normal yıllık bakımdan hiçbir farkı yok. KIRGAZ bakım belgesini zorunlu istediğinden bayilerde bunu fırsat biliyor ve 300 TL talep ediyor. Bu haksız bir kazanç. Çünkü aynı belge ve hiçbir ekstra maliyet söz konusu değil. KIRGAZ bu duruma el atmalı ve bayilere uyarıda bulunmalı değilse maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar zorluk çekmeye devam edecek. Aynı zamanda kombi bayileri havadan para kazanmaya devam edecek.” şeklinde tepki gösterdiler. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.