284 kişi sağlıklı yaşamı tercih etti 

284 kişi sağlıklı yaşamı tercih etti 
Her yıl binlerce kişi sigaradan ya hayatını kaybediyor ya da çeşitli hastalıklara yakalanıyor.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR 
Sağlık camiası, toplumda sigara kullananların sayısını en aza indirmek amacıyla gerekli çalışmayı sahada etkin şekilde uyguluyor. Bu kapsamda çalışma sergileyen Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği önemli bir rol oynuyor. Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilen eğitimler ve yapılan muayeneler sonucunda geçtiğimiz yıl kontrol muayenesi olan 562 hastadan 284 kişi sigarayı bırakarak sağlıklı yaşamı tercih etti. 


AYLARA GÖRE DAĞILIMLARI 
Geçtiğimiz yıl Ocak-Şubat-Mart aylarında 337 kişi başvuru yaptı. Bu aylar içerisinde 205 kişi kontrol muayenesi oldu. 82 kişi sigarayı bırakıp sağlıklı yaşamı tercih ederken 123 kişi ise sigarayı bırakamadı. 2 kişi ise psikoterapi aldı. Nisan-Mayıs-Haziran ayları içerisinde 260 kişi müracaatta bulundu. 125 kişi kontrol tedavisine başladı, ‘gazetekale.com’70 kişi sigarayı bırakırken 55 kişi sigarayı bırakamadı. 12 kişi ise psikoterapi aldı. Temmuz-Ağustos-Eylül ayları içerisinde ilk müracaat olarak 263 kişi başvuru yaptı. 135 kişi kontrol amaçlı muayene edildi. Bu kişilerin içerisinde 76 kişi sigaraya veda etti. 59 kişi ise sigarayı bırakamadı. Bu sayılar arasında 18 kişi psikoterapi alan taraf oldu.


278 KİŞİ BIRAKMAYAN TARAF OLDU
Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise 265 kişi başvuru yaptı. Bu süreçte 97 kişi kontrol edildi. 56 kişi sigarayı bırakan taraf olurken 41 kişi ise sigara ile yaşama devam etme kararı aldı. 66 kişi ise psikoterapi aldı. 2022 yılı toplamında 1125 kişi sigarayı bırakmak için ilk başvuruyu yapan kişi oldu. 562 kişi muayeneyi tercih etti. 1 yılda toplamda 284 kişi sigarayı bırakırken, 278 kişi ise sigarayı bırakmayan taraf oldu. 1 yıl içerisinde 98 kişi psikoterapi alan taraf oldu. İlk müracaat ve kontrol hasta sayısı olarak ise toplamda 1687 kişi olarak kayıtlara geçti.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.