53 yıl sonra yine aynı sıradalar

53 yıl sonra yine aynı sıradalar
Kırıkkale Lisesi’nden 1966 yılında mezun olan öğrenciler, 53 yıl aradan sonra eğitim gördükleri yine aynı sıralarda buluştular. Duygusal anların da yaşandığı buluşma anında, birbirleriyle sohbetler ederek, geçmiş anılarını tazelediler.

Kırıkkale Lisesi’nden 1966 yılında mezun olan öğrenciler, 53 yıl aradan sonra eğitim gördükleri yine aynı sıralarda buluştular. Duygusal anların da yaşandığı buluşma anında, birbirleriyle sohbetler ederek, geçmiş anılarını tazelediler.

DOYA DOYA HASRET GİDERDİLER

Cumhuriyet Meydanı Sevgi Yolu üzerinde şimdiki adıyla Atatürk Ortaokulu olan 1960’lı yıllarda ise Kırıkkale Lisesi olarak faaliyet gösteren 1966 yılı mezun öğrencileri, 53 yıl aradan sonra bir araya geldiler. Okul bahçesinde, koridorlarda ve sınıfları gezen “Kırıkkale Lisesi 1966 yılı mezunları” bir araya gelerek hasret giderdiler. Okulun bahçesinde toplanan mezun öğrenciler birbirlerini gördüklerinde duygu anlar yaşandı.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRDİLER

Okullarını ve sınıflarını gezen mezun öğrenciler sınıf arkadaşlarıyla zamanında paylaştıkları sıralara tekrar oturup hatıra fotoğrafları çektirdiler şarkı söylediler. Öğretmenleriyle hasret giderip eskide olduğu gibi ders işlemeleri renkli görüntülere sahne oldu. Yıllar sonra birbirlerini gördüklerine çok mutlu olan öğrenciler, dakikalarca birbirleriyle özlem giderdi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 1960 yılı mezunları, buluşma etkinliklerinin Kırıkkale’de ikincisini düzenlediklerini ifade ettiler.

DUYGUSAL ANLAR DA YAŞANDI

Arkadaşlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Musa Yapar, “Anlatılmaz duygular içindeyiz, çok mutluyuz, duygularımızı kelimelerle ifade etmek o kadar zoraki, bunu yaşamak gerekiyor, eski anılarımızın tazelendi. Sınıflarımızda oturuyoruz bu çok güzel bir şey." dedi. Eski arkadaşların bir araya gelmesinin ve anıların yeniden canlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yapar, programa katılan bütün sınıf arkadaşlarına teşekkür etti.

BAĞLILIĞIMIZ 53 YILDIR DEVAM EDİYOR

İsmet Tunalı ise 1966 yılında aynı okuldan mezun olduktan yıllar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. “Bizim bu birlikteliğimiz ve bağlılığımız 53 yıldır devam ediyor. Sınıfta o dönem yapılan yaramazlıklar bugün de yapıldı. Bunlar etkinliğe renk verdi, ayrı bir güzellik kattı'' diyen Tunalı, yıllar sonra arkadaşlarıyla aynı sınıfta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mezunlar, buluşmanın ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İL gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.