55 bin kursiyere eğitim verildi 

55 bin kursiyere eğitim verildi 
Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde kent genelinde açılan çeşitli alanlardaki 3 bin kursta yaklaşık 55 bin kursiyere eğitim verdiklerini açıkladı.

BÜYÜK EMEK VERDİLER 
Kırıkkale'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi'nde sergi açılışı yapıldı. Merkezin konferans salonunda düzenlenen serginin açılışında konuşan Telefoncu, "Bu yıl üçüncü kez kutlanmakta olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda el emeği göz nuru çalışmaların her birisinin sanata dönüştüğünü gördük. Burada sergilenen her eserde arkadaşlarımızın, kursiyerlerimizin büyük emekleri var." dedi.

MESLEK ÖĞRENİYORLAR 
Halk Eğitimi Merkezlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Telefoncu, şöyle konuştu: "Halk Eğitimi Merkezlerimizde kursiyerlerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde aynı zamanda çeşitli meslekler de öğrenmiş oluyorlar. Burada verilen kurslar sayesinde halkımız bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel çalışmalarda kazanım elde etmeleri büyük önem taşıyor. Halk eğitimine yönelik kültürün geliştirilmesi, tanıtılması  ve yaygınlaştırılması amacı taşıyoruz. Özverilerinden dolayı Merkez Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç'a, idarecilerime, öğretmenlerime, usta öğreticilerime ve kursiyerlerime emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Halk Eğitimi Merkezleri olarak daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız."

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Yapılan konuşmanın ardından Telefoncu ve beraberindeki heyet tarafından serginin açılışı yapılarak ürünlerin ve eserlerin yer aldığı stantlar ziyaret edildi.  Sergide yer alan, el sanatları, giyim, çinicilik, bakırcılık, tel kırma, dekoratif tablo, seramik, yağlı boya, resim, müzik ve daha bir çok eser renkli görüntüler oluşturdu. Kursiyerler tarafından müzik dinletisi ise açılışa ayrı bir renk kattı.  Sergiye Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışa, Telefoncu'nun yanı sıra Müdür Yardımcıları, Hamza Aygün, Serkan Akpınar ile Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Dursun Karakuş ve diğer Şube Müdürleri, Muhammet Yılmaz, Metin Demir, Hüseyin Özay, Uğur Erdem ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.