ABD’den F-16 açıklaması

ABD’den F-16 açıklaması
Türkiye’nin Rusya’da S-400 savunma sistemini satın almasının ardından, Türkiye’ye f-35 savaş uçaklarının satışını durduran ABD’den, konuya ilişkin açıklama geldi.

TÜRKİYE GÜVENİLMEZ BİR İTTİFAK
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması sonucu, Türkiye-Amerika arasında uçak alışverişi sekteye uğramıştı. Amerika, Türkiye’nin sipariş ettiği F-35 tipi savaş uçaklarını teslim etmemişti. Yıllardır süren sorunların ardından Türkiye, F-16 tipi savaş uçakları satın almak için ABD’ye talepte bulundu. Durum üzerine ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyesi Chris Van Hollen, Türkiye’ye savaş uçağı satışı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Van Hollen, Türkiye’nin güvenilmez bir ittifak olduğunu dile getirdi.

EGE’DE UÇMAYACAK
F-16 satışı veya modernizasyonu durumunda Türkiye’ye karşı bazı koşulların olacağını belirten Van Hollen, “Türkiye'nin F-16'larını Yunanistan gibi diğer NATO ülkelerinin hava sahasını ihlal etmek için kullanamayacağı koşulları içermeli.” dedi. Van Hollen bu sözleri ile savaş uçaklarının Ege semalarında rahatça uçamayacağını belirtmiş oldu.

UÇAKLAR PKK’YA KARŞI KULLANILMASIN
Bir diğer çarpıcı madde ise PKK’ya yönelik oldu. PKK’nın DEAŞ ile mücadelede ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu belirten Van Hollen, “Türkiye'nin F-16'ları DEAŞ'a karşı mücadelede önemli olan (YPG/PKK) müttefiklerimize saldırmak için kullanmasının yasaklanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.