AFAD, her zaman hazır

AFAD, her zaman hazır
Kırıkkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, bölge illerinin de katılımıyla seviye 2 olarak, 23 araç 180 personelle 10 ayrı noktada masabaşı tatbikat gerçekleştirildi.

Kırıkkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, bölge illerinin de katılımıyla seviye 2 olarak, 23 araç 180 personelle 10 ayrı noktada masabaşı tatbikat gerçekleştirildi. Masa başı tatbikatında Keskin ilçesinde gerçekleşen 6 şiddetindeki deprem senaryo edildi.

DEPREM ANI CANLANDIRILDI

Acil ve önem durum gerektiren zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), oluşabilecek herhangi bir olumsuz ya da afet durumlarına karşı hazırlıklarını yineledi. Masa başı tatbikatında Keskin ilçesinde gerçekleşen 6 şiddetindeki deprem senaryo edilirken, tatbikat başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikata Kırıkkale başta olmak üzere Ankara, Eskişehir, Bolu, Çankırı illerinden de katılım gerçekleşti.

DÜNYA’DA TEK TÜRKİYE’DE

Vali Yardımcısı Şahin Arsal, AFAD Müdürü Mahmut Coşkun ile diğer personeller Keskin ilçesinde gerçekleşen 6 şiddetindeki deprem senaryo esnasında yapılacaklar konusunda bilgilendirildi. Yönetim esnasında Dünyada tek olarak Türkiye’de son sistem olarak kullanılan Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi’nin öneminden de bahsedildi. Afet durumlarında oluşabilecek iletişim konusunda bu sistemin büyük katkı sağlandığı vurgulandı.

MEVCUT VE İHTİYAÇ DUYULAN KAPASİTE

Daha sonra açıklama yapan Müdür Coşkun, “Türkiye Afet Müdahale Planı gereği il afet müdahale planı içerisinde yer alan, 26 yerel düzey hizmet grubu planlarından sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarımızın görev ve sorumluluklarını, hizmet gruplarının diğer hizmet gruplarıyla olan ilişkilerini güçlendirmesini, afet ve acil durumlara müdahale süreçlerini, etkin ve etkili müdahale için gerekli olan hizmet grup teşkilini ekipman ve insan kaynakları kapasitesini görerek, mevcut ve ihtiyaç duyulan kapasiteyi sunmaktadır.”

ÇÖZÜM ORTAĞI TÜM KURUM VE KURULUŞLAR

“İl Afet Müdahale Planı ana çözüm ortağı tüm kurum ve kuruluşların aynı sistem üzerinden haberleşmesine ve süreçleri yönetmesine imkan sağlayan Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi  (AYDES) yazılımının da kullanılmasıyla, bölge sorumlumuz illerinin de katılımıyla seviye 2 olarak, 23 araç 180 personelle 10 ayrı nokta da icra edildi."

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.