Ağırtaş: “Sağlık ordumuzla mücadelemizi sürdürüyoruz”

Ağırtaş: “Sağlık ordumuzla mücadelemizi sürdürüyoruz”
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş,  ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü-7/13 Nisan Sağlık Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu.

MOTİVASYON ARACI OLARAK KUTLANMAKTA
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre sağlık, yalnızca hastalık ve sakatlıkların olmayışı değil; fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik halidir. Sağlık ırk, din, politik görüş, ekonomik ve sosyal durum ayrımı yapılmaksızın her insanın temel haklarından biridir. Dünya Sağlık Günü ve haftası; dünya ülkelerinin bir araya gelerek sağlığın geliştirilmesi, dünyanın güvenliğinin sağlanması, incinebilir gruplara hizmet edilmesi ve herkesin sağlıklı ve iyi olma haline erişebilmesi için 1948 yılında kurdukları Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluşunun yıl dönümüne denk gelen gündür. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, her yıl tüm dünyada güncel ve gelecekte olması beklenen sağlık sorunlarıyla mücadele için eyleme geçmek üzere bir motivasyon aracı olarak kutlanmaktadır.”


SAĞLIK TEMEL BİR İNSAN HAKKIDIR
“Dünya Sağlık Günü ve haftasının bu yıl ki teması “Herkes İçin Sağlıktır. “Herkes için sağlık” hedefi, herkesin sürdürülebilir bir dünyada, barış ve refah içinde sağlıklı bir yaşam sürmesini hedeflemektedir. Sağlık temel bir insan hakkıdır. Herkes ihtiyaç duyduğu zamanda, ekonomik sorunlar ile karşılaşmadan, ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerine erişebilmelidir. Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur.”


94 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ BULUNUYOR 
“COVID-19 süreci ve ülkemizin yaşadığı depremler ve diğer afetlerin neden olduğu acil sağlık durumları, insani ve iklim krizleri, ekonomik zorluklar ve savaş, ülkemizin Herkes İçin Sağlık yolculuğunu daha acil bir hedef hale getirmiştir. İlimizde sağlık ordumuzla, merkez ve ilçelerimizde bulunan beş hastanemiz, 94 aile hekimliği birimimiz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Verem Savaş Merkezimiz, Sağlıklı Hayat Merkezimiz, Halk Sağlığı Laboratuvarımızla Herkes İçin Sağlık misyonuyla hizmet vermekteyiz. Dünya Sağlık Haftası'nda bütün vatandaşlarımıza, sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir yaşam diliyor, vatandaşlarımızın ve tüm çalışanların Sağlık Haftasını kutluyorum” dedi.


Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.