Aile okulu projesi ile 5 bin veli okullu oldu

Aile okulu projesi ile 5 bin veli okullu oldu
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce başlatılan "Aile Okulu Projesi" ile Kırıkkale'de 230 kursta yaklaşık 5 bin veli eğitim alıyor.

EĞİTİMLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim alan ailelerle bir araya geldi. Telefoncu, çocukların eğitiminde ebeveynlerin tutum ve davranışlarının büyük önem taşıdığını ve aile eğitimine önem verdiklerini belirtti.

DİKKATLİ OLMA SORUMLULUĞUMUZ VAR
Çocukların gelişimlerinin önemli olduğunu ve bu nedenle anne babaların daha bilinçli olmasını arzu ettiklerini aktaran Telefoncu, şunları kaydetti: "Bizler ebeveyn olarak çocuklara karşı yaklaşımımızda dikkatli olma sorumluluğumuz var. Temel amacımız bu. Eğitim aileden başlıyor. Ailelerimiz çocukları belirli bir seviyeye getirdikten sonra bizlere teslim ediyor. Çocuklara atılan temel üzerine daha sağlıklı binalar inşa edebiliyoruz.” 

VERİMLİ ŞEKİLDE İLERLEMİŞ OLUYOR
Ailelerimizi çeşitli konularda bilinçli hale getirebilirsek süreç verimli şekilde ilerlemiş oluyor. İlimizde bugün itibarıyla 230 kursumuzda 5 binin üzerinde velimizi bilgilendirdik. Sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran zorbalığı ile baş etme yolları, bilinçli ve düzenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim gibi konularda anne ve babalarımızın bilgi ve becerilerini artırmak istiyoruz." Telefoncu, amaçlarının çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak olduğunu ve bu kapsamda kurs sayılarının daha yaygın hale getirileceğini ifade etti. 

Kaynak: AA

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.