Aileler daha güçlü hale getiriliyor

Aileler daha güçlü hale getiriliyor
Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Aile Okulu Projesi" sayesinde ailelerin daha da güçlendirildiğini belirterek, kentteki 4 bin 867 aileye eğitim verdiklerini söyledi.

4 BİN 867 AİLENİN EĞİTİM ALMASI SAĞLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ailelerin çok yönlü desteklenmesi amacıyla yaygınlaştırılan Aile Okulu projesi, sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardım gibi konularda yurt genelinde yaklaşık 1 milyon 672 bin aileye ulaşıldı. Aileler almış oldukları çeşitli eğitimler sayesinde daha donanımlı hale getirildi.  Bu kapsamda Kırıkkale kent genelinde nisan ayı itibariyle 293 kursta 4 bin 867 ailenin eğitim alması sağlandı.


BİLİNÇLİ HALE GETİREBİLME ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ
Millî Eğitim Müdürü Telefoncu, yaptığı açıklamada aile eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Aile toplumun temeli. Bu nedenle anne babaların daha bilinçli olmasını arzu ediyoruz. Bizler ebeveyn olarak çocuklara karşı yaklaşımımızda dikkatli olma sorumluluğumuz var. Ailelerimizi bireysel olarak çeşitli konularda bilinçli hale getirebilme çabası içerisindeyiz." dedi. Verilen eğitimlerle aileyi daha güçlü kılmayı hedeflediklerinin altını çizen Telefoncu, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde Sayın Bakanımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz aile eğitimlerimiz, tüm hızıyla devam ediyor.”

20 BİN 534 AİLEYE EĞİTİM VERMİŞ OLDUK
“Bugün itibariyle nisan ayı içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerimizde düzenlediğimiz 293 kursumuzda 4 bin 867 velimizi bilgilendirdik. Öte yandan Aile Okulu Projesi'nin dışındaki diğer aile eğitimlerimizde son 4 aylık sürede açılan 1005 kursta ise 20 bin 534 aileye eğitim vermiş olduk. Ailede ilk yardım, trafik öğreniyorum, afet ve acil durum, bireysel gelişim ve kültürel farkındalık, nezaket ve görgü kuralları gibi konularda anne ve babalarımızın bilgi ve becerilerini artırmak istiyoruz. Ailelerimizin yanı sıra muhtarlarımıza yönelik de eğitimler gerçekleştirdik. Aile eğitimlerimiz ilimizde hızla devam ediyor. Eğitimlerde görev alan tüm eğitici arkadaşlarıma ve eğitimlere katılım sağlayan velilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum." Telefoncu, amaçlarının çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak olduğunu ve bu kapsamda kurs sayılarının artarak daha yaygın hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Haber: Burak Çalışkan 
 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.