Aksun: “Binalarda değil, zeminde güçlendirme yapılmalı"

Aksun: “Binalarda değil, zeminde güçlendirme yapılmalı"
Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, depremlerin meydana gelmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Aksun, mevcut binalarda güçlendirme değil, zeminde iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarının yapılması gerek.

ALINACAK ÖNLEMLER ÇOK ÖNEMLİ 
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremlerin ardından binalarda ya da zeminlerde güçlendirme çalışmaları başladı. Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, Kırıkkale’de ve ülke genelinde depremler öncesi yapılması gerekenleri sosyal medya hesabından paylaştı. Aksun, “Devletimiz gerçekten büyük, güçlü. Milletimiz ise depremzede kardeşlerinin ve devletinin yanında. Yaralar sarılmaya devam ediyor. Bundan sonra yapılacaklar çok önemli.

ZEMİN DURUMU DEĞERLENDİRİLMELİDİR 
“Şehrimizde ve çevresinde zemin yapısı itibariyle sorunlu alanlar mevcut.  Kırıkkale’de İvedilikle ilçe belediyeleri en az 1 er adet jeoloji Mühendisi istihdam etmelidir. Veya danışmanlık hizmeti almalıdır. Kırıkkale Merkez tamamı Revize İmar planı yapılmalı ve zemin durumu tekrar değerlendirilmelidir. Özellikle Zeminde şişme oturma ve sıvılaşma riski olan sahalar çok olduğu için detaylandırılmalıdır. Kıymetli dostlarım şu anda hiç bir yapıyı maalesef Mimar Sinan yapmadı ki asırlardır ayakta dursun.” 

TV KANALLARINDA BİRÇOK BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
“Aracımızı nasıl ömrü uzun olsun diye yazlık-kışlık bakımlarını yaptırıyorsak binalarımıza da bakacağız. Ancak TV kanallarında birçok bilgi kirliliği var. Herkesin kafasını karıştırıyorlar. 
Özetle yine söylüyorum, mevcut binalarda yapıda güçlendirme değil zeminde iyileştirme ve güçlendirme yapılmalıdır. Sorunun zeminde olduğunu daha nasıl anlatabiliriz.” 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.