Akyön: “Avrupa’nın kalbi, Kırıkkale’de atacak”

Akyön: “Avrupa’nın kalbi, Kırıkkale’de atacak”
İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde, 43 ilin geçiş güzergâhında bulunan Kırıkkale, önümüzdeki yıl Uluslararası bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapacak

KIRIKKALE’DE BÜYÜK ORGANİZASYON 
Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştirilen ‘Pedallar Anadolu’nun Kalbinde’ bisiklet yarışları, gelecek yıl yapılacak önemli bir yarışın kapısını araladı. Bu kapsamda Kırıkkale, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından uluslararası yarış güzergahına alındı.  24-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak uluslararası Anatolia Mtb Stage Race –XCMS yarışı Kırıkkale’de düzenlenecek.


81 İLİN GELİŞ GÜZERGAHI OLACAĞIZ 
Yarışmaların Kırıkkale’de yapılmasında büyük rol oynayan Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Kırıkkale’de böyle etkinlikler yapılması nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirdi. Uluslararası yarışmayla birlikte Kırıkkale’nin adeta dünyaya açılacağını vurgulayan Akyön, “Kırıkkale artık 43 ilin geçiş güzergahı değil, 81 ilin geliş ve tanıtım noktası olmalı. Türkiye’nin bütün bölgelerinden insanlarımızı buraya getirmeli, köklü tarihi geçmişe sahip olan Kırıkkale’yi en iyi şekilde tanıtmamız gerekir” dedi. 


KIRIKKALE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR 
Akyön, “Bozkır topraklarda yaşayan yüreği güzel, sevgi dolu insanlarımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Birbirimizi tutmaya, birbirimizi sevmeye, hep birlikte bir Kırıkkale olmaya ihtiyacımız var. Kırıkkale’nin isminin her yerde en iyi şekilde duyurulması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Kırıkkale, önümüzdeki yıl bünyesinde ağırlayacağı Uluslararası etkinlikle birlikte daha da büyük bir ivme kazanacaktır” şeklinde konuştu.

KIRIKKALE’YE SONSUZ TEŞEKKÜR 
“Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı olarak Kırıkkale’de çok güzel bir Türkiye Şampiyonası organize ettik. Daha sonra Mardin’de yarışmalar yapıldı. Mardin’de Kırıkkale yarışından övgüyle bahsettiler. 2023 takviminin hazırlandığı ve açıklanacağı şu günlerde Türkiye’nin çeşitli İllerden gelen organizasyon tekliflerinde “Biz Kırıkkale ayarında istiyoruz, hedefleri Kırıkkale’ye ulaşmak isteyen bir 80 il var. Bu bize bir gururdur.  Bu gururu bize yaşatan başta Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na şehrimizde bulunan bütün kurumlara sonsuz teşekkür ederim.

HER HAFTA BİR ORGANİZASYON YAPILMALI 
Kırıkkale’nin güzelliğini ön plana çıkartacak insanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Akyön, “Eğer bir şehirde sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetler fazla ise o şehrin geleceğine yönelik o neslin ehemmiyeti sağlam ellerdedir.  Bir şehrin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetleri yoksa o şehrin önünü kapattınız demektir. O şehir gelişmez demektir” Her hafta Kırıkkale’de bir organizasyon yapılması gerekir.  Yapılacak olan organizasyonlarla birlikte o şehrin ekonomisi kalkınır, tanıtımı artar,  turizmi kalkınır, sporcuların ve gelen takımlar arasında kültürel bağ oluşur. Biz Kırıkkale’yi tanıtmak için Türkiye’de ve şehri Avrupa’da bir Spor, kültür, sosyal etkinlik şehri yapmak için gece gündüz bir beklentimiz olmadan çalışacağız. Bisiklet Federasyonunun bu yıl Kırıkkale’de iki tane uluslararası yarış yapması için Valimizin ve Federasyon Başkanımızın desteği ile çalışmalar yaptık. Birincisi belli oldu. 2023 yılı Ağustos ayında Kırıkkale’de MTB Anadolu Turu adı altında gelecek nesle kalacak bir şampiyona yapılacak. Yapılacak olan şampiyonalarla etkinlikle  kazanan Kırıkkale olacak. Tüm bu çalışmalarda desteğini Kırıkkale’ye canla başla veren Kırıkkale’nin gururu olan Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na da sonsuz teşekkür ederim” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.