Amacımız Yeşil Bir Kırıkkale

Amacımız Yeşil Bir Kırıkkale
Başkan Saygılı’nın bizzat bulunarak anlattığı bacasız fabrika çiçek serası kış ayında başlatılan çalışmalar ile bu yıl 550 çiçeği toprakla buluşturacak.
  • İlkbahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde, sıcak havalar ve açan rengarenk çiçekler yazın habercisi olarak yorumlanıyor. Bu nedenle çalışmalarını hızlandıran Kırıkkale Belediyesi, daha yaşanabilir ve rengarenk alanlarla süslü bir kent için kendi imkânlarıyla ürettiği çiçekleri şehrin tüm alanlarına uyguluyor.
 
  • Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı’nın bizzat bulunarak anlattığı bacasız fabrika çiçek serası kış ayında başlatılan çalışmalar ile bu yıl 550 çiçeği toprakla buluşturacak. Serada bu yıl 3 Milyon TL’lik çiçek üretimi yaptıkların söyleyen Başkan Saygılı, amaçlarının yeşil bir Kırıkkale olduğunu vurguladı.
    BACASIZ FABRİKA Kırıkkale Belediyesi, son 3 yıldır başlatmış olduğu seralarındaki çiçek sayısının miktarını artırarak hem şehre farklı bir alan oluştururken, hem şehri güzelleştirip, hem de İş-Kur ile ortak çalışarak Kırıkkale halkına iş imkânı sağlıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte cadde, sokaklara yerleştirilecek olan çiçekler, şehirde rengârenk görüntü oluşturacak. Makine Kimya Kurumu’na ait Silah Fabrikası yanında bulunan ve Kırıkkale Belediyesine ait sera alanında basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehri renkli hale getirmek, daha güzelleştirerek canlandırmak ve huzur verici olması için çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.   2017’DE 550 BİN ÇİÇEK Belediyenin sera alanındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Saygılı, 2016 yılında yaklaşık 300 bin çiçek fidesi üretildiğini, içinde bulunulan 2017 yılında ise bu sayının 550 bine çıktığına dikkat çekti. Belediyelerin asli görevlerinden birinin de yeşil alanları artırmak olduğunu vurgulayan Mehmet Saygılı, Kırıkkale Belediyesi olarak bunun için gayret gösterdiklerini bunu yaparken de kentte yaşayan insanlara İŞKUR'la ortaklaşa çalışarak iş imkânı da sağladıklarını belirtti.   ÇİÇEK KULELERİ Bu sene üretim ve sergileme açısından birkaç tane farklı tekniğe yer verdiklerini hatırlatan Başkan Saygılı, bunlardan birisinin metal çiçek kuleleri olduğunu, bu kulelerin çiçeklerin büyümesi ile birlikte çiçekten bir kule görünümünde olacağını dile getirdi. Saygılı, " Bir kaç farklı şeylerimiz var. Şehrimizin değişik noktalarına çiçekten kule haline gelmiş şeylerimizi koyacağız. Uzun süre dayanan çiçeklerimiz de olacak. Bu yıl seramız çok hızlı ve güzel çalıştı. Bizim ürettiğimiz çiçeklere çok büyük talepler var” şeklinde konuştu.   3 YILDIR ÇİÇEK ALMIYORUZ “Çiçeklerin üretilmesi konusunda başka ilerden arayan olduğunu ve çeşitli taleplerin de olduğuna dikkat çeken Saygılı, “Belediyeciliğin asıl amaçlardan bir tanesi de vatandaşlarına yeşil alan yapmaktır. Bizde bu amaçla işimizi yapıyoruz. Bize verilen kamusal alanda çalışmalarımızı yapıyoruz. Burası Kırıkkale Belediyesi olarak şehrimizde parklarımızda, sokaklarımızda kullandığımız, çiçeklerimizin tamamını bu seramızda üretiyoruz. Kırıkkale Belediyesi üç yıldır çiçek satın almıyor. Tamamı kendi üretimimizle ortaya çıkan çiçeklerdir” ifadelerinde bulundu.   KADEMELİ OLARAK EKİM Sözlerini sürdüren Başkan Saygılı “Çalışan arkadaşlarımız İş-Kur marifetleriyle kamusal alanda çalışmak üzere Kırıkkale Belediyesi ne verilen arkadaşlar. Teknik ekip bizim Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımız. Pazartesi gününden itibaren inşallah yaygın bir şekilde tüm Kırıkkale halkımız görecek. Tohumundan itibaren toprakla buluşması bu serada oldu çiçek halini aldı. İnşallah Kırıkkale’nin her bölgesinde çiçeklerimizi göreceksiniz. Kademeli olarak ekiliyor, filizlendiriliyor” dedi.    

MEHMET-SAYGİLİ-YESİİL-KİRİKKALE.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-1.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-3.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-4.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-5.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-6.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-7.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-8.jpg

Amacımız-Yeşil-Kırıkkale-3-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.