Anneler yavrusuz kalmasın 

Anneler yavrusuz kalmasın 
Kırıkkale'de evlatlarını madde bağımlılığından kurtararak hayata tutunmalarını sağlayan 16 anne, kurdukları dernekle aynı sorunları yaşayan gençlere ve ailelerine destek oluyor.

ÇOCUKLARA İŞ İMKANI SAĞLANIYOR 
Çocuklarını büyük mücadele ile bağımlılıktan kurtaran gönüllü kadınlar, verdikleri mücadelenin başkalarına da örnek olması için yaklaşık bir yıl önce Umuda Yolculuk Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneğini kurdu. Dernek sayesinde, bağımlı gençler ve ailelerine ulaşan kadınlar, bilinçlendirme faaliyetlerinin ardından gençleri Kırıkkale Valiliğince hayata geçirilen "Huzur Köy" ile AMATEM ve Yeşilay gibi kurumlara yönlendiriyor. Dernek, hayırsever iş insanlarının da yardımıyla tedavi süreçleri tamamlanan çocuklara iş imkanı sağlamaya çalışarak, yeniden yaşama tutunmalarına katkı sunuyor.


BAĞIMLILIKTAN KURTARILAN 7 GENÇE İSTİHDAM
Dernek Başkanı Banu Doğan, 2 oğlunun bağımlı olduğunu öğrenince kendi çocuklarını ve aynı sorunla mücadele eden gençleri kurtarmak için çaba göstermeye başladığını söyledi. Yaklaşık 6 yıldır bu konuda çalıştığını anlatan Doğan,  "Annelerle bir araya gelerek dernek kurmaya karar verdik. Bir yıla yakın resmi olarak dernek bünyesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Canı yanmış ailelerle temas ettik. Onların dilinden bizim anladığımızı temas kurduğumuz aileler de hissetti. Onların derdine derman olduk. Mahalle mahalle gezdik. Nerede bağımlı annesi, babası varsa onlara ulaşmaya çalıştık, dertlerini dinledik. Ortak noktada buluştuğumuzu, kendilerine destek olacağımızı söyledik ve derneğimize davet ettik."


DERNEĞİ AÇARKEN DEVLETİMİZİN ÇOK DESTEĞİNİ ALDIK
Doğan, çalışmalarda güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, bağımlılıktan kurtardıkları 7 gencin farklı yerlerde istihdam edildiğini dile getirdi. Kırıkkale'de madde bağımlısı gençlerin, rutin tedavilerinin yanı sıra farklı etkinliklerle yeniden hayata bağlanması amacıyla "Huzur Köy Projesi"nin hayata geçirildiğine dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti: "Orada tedavileri biten gençlerimizi de takip ederek gerekli yerlere yönlendiriyoruz. Şu anda da Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında mobil ekip sistemini kurduk. Sahadan da güzel sonuçlar elde ettik. Yeni başlayan gençler için ailelere temas ettik. Bütün bunlar bize mutluluk verdi. Derneğimizin faaliyetlerini duyup, 'Oğlum, kızım, eşim bağımlı, nasıl bir yol izleyebilirim' diye arayanlar var. Derneği açarken devletimizin çok desteğini aldık. Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, eski Valimiz Yunus Sezer ve şu anki Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu çok destek verdi."

Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.