Annesinin vefatıyla girdiği bunalımdan ahşaptan maketler yaparak kurtuldu

Kırıkkaleli 61 yaşındaki Adem Lüy, 22 yıl önce annesinin hayatını kaybetmesiyle yaşadığı acıdan kurtulmak ve terapi olması amacıyla ahşap ve kartondan çeşitli maketler yapmaya başladı

EV VE CAMİ MAKETLERİ YAPIYOR
Kırıkkale'de yaşayan 61 yaşındaki emekli Adem Lüy, 22 yıl önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden annesinin ardından girdiği bunalımdan maket eşyalar yaparak kurtuldu. Lüy, 22 yıl önce terapi için başladığı uğraşını hobiye dönüştürdü. Yaptığı ürünlerde atık ahşap ve karton parçalarını kullanan Lüy, geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Sanayide atılan malzemeleri toplayarak evine getiren Lüy, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde atık malzemelerden kamyon, traktör, ev ve cami maketleri yapıyor.

BUNLAR AYNI ÇOCUKLARIM GİBİ OLUYOR
Adem Lüy,, 2000 yılında annesinin hayatını kaybetmesinin ardından çok üzüldüğünü ve sıkıntı yaşayınca bu alana yöneldiğini, sıkıntılarından kurtulmaya başladığını ve rahatladığını anlattı. Lüy, şu değerlendirmede bulundu: "Sürekli bunlarla ilgilendikten sonra kafam dağıldı, tamamen bu işe yönelince bana çok iyi geldi. 22 yıldır elimden geldiği kadar hobi olarak bu işi sürdürüyorum. Psikolojik olarak bu uğraşın bana çok faydası oldu. Elbette yaptığım iş çocuk kadar kıymetli değil. Bunlarla uğraşırken çocuk gibi oluyorum. Aklımda bir şey kalmıyor, bunlar aynı çocuklarım gibi oluyor.” 

ŞİMDİ KAFAM ÇOK RAHAT
Kafamı buna verdikçe bütün düşüncelerim gidiyor. Öyle olunca da rahatlıyorsun. Bunu bir kez yapıp düzeleyim dersen olmaz. Bunlarla uğraşmaya başladıktan sonra hiçbir şeyim kalmadı. Şimdi kafam çok rahat." Tasarladığı maketleri, atık tahta, karton ve ağaç parçaları kullanarak yaptığına dikkati çeken Lüy, "Sanayiden aldığım atık parçaları eve getiriyorum ve burada şekillendiriyorum. Kamyon ve traktörleri ahşaptan yapıyorum. Ev ve camilerde ahşap ve atık mukavva ile kartonları kullanıyorum." dedi.

Kaynak: AA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.