Aselsan’dan çağrı merkezi

Aselsan’dan çağrı merkezi
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik önemli teknoloji üreten Aselsan, İçişleri Bakanlığı ile 60 milyonluk sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında Kırıkkale ve çeşitli illerde 2018 yılında çağrı merkezi kurulması planlanıyor.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik önemli teknoloji üreten Aselsan, İçişleri Bakanlığı ile 60 milyonluk sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında Kırıkkale ve çeşitli illerde 2018 yılında çağrı merkezi kurulması planlanıyor.
  HEDEF 2018 YILI İçişleri Bakanlığı ile imzalanan 60 milyon liralık sözleşme kapsamında Adana, Bartın, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Hakkari, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde acil çağrı merkezi altyapısı kurulacak. 12 şehirde 112 Acil Çağrı Merkezi altyapı kurulumlarının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.   112'YE ASELSAN İMZASI Projenin Türkiye çapında yaygınlaştırılmasıyla acil yardım numaralarının tek numarada toplanması, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye gibi farklı kurumların tek çatı altında koordineli çalışarak acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi hedefleniyor.   YİNE KAYIT ALTINA ALINIYOR Aselsan'ın sistemiyle acil durum çağrıları ilk başta 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli Çağrı Alıcı operatörler tarafından karşılanıyor. Acil durum ile ilişkili veriler, Çağrı Alıcı operatör tarafından veri tabanına kaydediliyor. Eş zamanlı olarak arama yapan kişinin acil durum çağrısını yapmış olduğu konum bilgisi gibi bilgiler de dış veri kaynaklarından temin edilerek yine kayıt altına alınıyor. Çağrı Alıcı operatörler tarafından oluşturulan vaka formu, sistem altyapısı sayesinde ilgili birçok kuruma eşzamanlı olarak veriliyor. Böylelikle olayla ilgili bütün kurumlar aynı anda olayla ilgilenmeye başlayabiliyor.   2008'DE BAŞLADI Bu kapsamda ilk sözleşme Antalya ve Isparta pilot uygulama bölgeleri için 2008 yılında imzalanmış ve teslimatları 2010 yılında tamamlanmıştı. 2013'te Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Niğde illeri projeye dahil edildi. 2014'te Ankara, Aydın, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kütahya, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sivas, Balıkesir, Yalova, Yozgat eklendi. Bu yıl da Ankara, Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, İzmir, Nevşehir, Sakarya, Uşak projeye dahil olmuştu.

ASELSAN.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.