Asrın Koleji mutluluk peşinde

Asrın Koleji mutluluk peşinde
Özel Asrın Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Birgül Aydın ve öğrencilerin başlattığı ‘Faili Meçhul Mutluluk’ adlı iyilik ve hediyeleşme projesi tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Özel Asrın Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Birgül Aydın ve öğrencilerin başlattığı ‘Faili Meçhul Mutluluk’ adlı iyilik ve hediyeleşme projesi tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

‘NERDE KARŞILIKSIZ İYİLİKLER’

Faili Meçhul Mutluluk projesi ilk olarak Kırıkkale Asrın Koleji’nde başladı ve il geneline daha sonra ülke geneline yayıldı. Tek amacı karşılıksız iyilik yapmak ve bu iyiliği yaymak olan proje hakkında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Birgül Aydın, “Ramazan ayı boyunca iyiliği çoğaltmak için çalışacağız. ‘Nerde o eski Ramazanlar’ ‘Nerde karşılıksız İyilikler’ sözlerine son vermek istiyoruz. Herhangi bir yere “Fail-i Meçhul Mutluluk” notu ile bir iyilik, yüzlerde bir gülümseme bırakıyoruz. Önce kafalarda soru işareti bırakıp sonra dualar alıyoruz. Birden otobüste iken, parkta iken, camiide iken, yolda yürürken, binaya girecekken bu notu bulursan şaşırma! Çünkü Dünyayı huzurlu bir yer yapabilmenin tek yolu iyilik yapmaktır”

#FAİLİMEÇHULMUTLULUK

“Sizin de yapacağınız küçük bir iyilik ile tüm dünyaya bu dalganın yayılmasını istiyoruz. İyilik yaparak parayla satın alınamayacak şeyi mutluluğu kazanırız. ‘Belki bir kediye süt vererek, belki yoldaki taşı kaldırarak, belki parka oyuncak bırakarak, belki bir amcaya not bırakarak’ ... Kısacası; İyilik yapan ve yapmak isteyen herkese ilham vermesini ve teşvik edici olmasını, faydalı olmasını diliyoruz. Siz de yapacağınız bir iyilik  #FailiMeçhulMutluluk hashtag ile paylaşım yaparak bizleri tırtıl iken kelebek olmamızı ve bu akımın yayılmasını sağlayarak bir nebze daha huzurlanırız” dedi.

TEK AMACI İYİLİK VE MUTLULUK YAYMAK

Projeye sosyal medya aracılığıyla Batman, Ankara, İzmir, Adıyaman, Mardin, İstanbul ve diğer illerdeki öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Böylelikle küçük bir proje olarak başlayan ve tek amacı iyilik ve mutluluk yaymak olan proje amacına başarılı bir şekilde ulaştı. Proje hakkında, bu projeyi geleneksel olarak her ramazanda tekrarlayacaklarını aktaran Okul Müdürü Bayram Aydoğdu, “Asrın Koleji olarak böyle bir iyiliğe vesile olmaktan gurur duyuyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin hassasiyeti ve güzel kalpleri hepimize örnek olacak niteliktedir. Öğretmen ve öğrencilerimi bu iyiliğe adım attıkları ve yaydıkları için kutluyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.