Avrupa’da mesleki eğitim ile güçleniyoruz

Avrupa’da mesleki eğitim ile güçleniyoruz
Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Almanya ve Portekiz’den döndü. “Avrupa’da Mesleki Eğitim İle Güçleniyoruz ” isimli Erasmus+ Programı Hareketlilik Projesi kapsamında Almanya ve Portekiz’e giden Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri staj eğitim çalışmalarını tamamlayarak Kırıkkale’ye döndü.

21 GÜN SÜRDÜ

Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında “Avrupa’da Mesleki Eğitim İle Güçleniyoruz” isimli Hareketlilik Projesi Almanya ve Portekiz eğitimleri 21 gün sürdü. Proje kapsamında Almanya’da Metal Teknolojileri alanından 10 öğrenci ve iki öğretmen; Portekiz’de Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanından 10 öğrenci 2 öğretmen olmak üzere toplam 20 öğrenci ve meslek alanlarından 4 öğretmen staj eğitim çalışmalarını başarıyla tamamladılar.

KİŞİLERLE TANIŞMA FIRSATI

Almanya’nın Ludwigshafen, Mannheim ve Heidelberg şehirleri ile Portekiz’in Braga ve Barcelos şehirlerinde gerçekleştirilen proje çalışmalarını değerlendiren eğitimciler; “Öğrencilerimiz proje kapsamında mesleki gelişim, farklı kültürlerde yaşama ve farklı insanlarla tanışma, özgüven ve dil becerileri konularında gelişim sağlamışlardır. Öğrencilerimiz bu ülke ve şehirlerde yaptıkları staj faaliyetlerinin yanı sıra boş zamanlarında kültürel geziler yaparak değişik Avrupa şehirlerini  görme, konakladıkları yerdeki diğer yabancı ülkelerden gelen erasmus öğrencileriyle tanışarak farklı kişilerle tanışma fırsatı yakaladılar.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR

Öğrencilere Almanya ve Portekiz’de mesleki becerilerinin geliştiğini gösteren Europass Hareketlilik Belgeleri İle Katılımcı Belgeleri  bu ülkelerdeki ortak kurumlarımız ve okulumuz tarafından verildi. Bu belgeler öğrencilerimize bölgemizde bulunan firmalarda istihdam edilmelerinde önemli referans olacaktır. Şehrimizde özellikle çok sayıda bulunan kamu ve özel sektöre ait işyerlerinde, projemizin sonuç çıktıları olarak katılımcılarına ve iş piyasalarına önemli bir katkı sağlayacaktır. İş piyasasının nitelikli çalışan insan talep ettiği düşünüldüğünde, Mesleki ve Teknik Eğitimin güçlü ve iyi işleyen eğitim öğretim yapısının oluşmasını ortaya koymaktadır. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi, iş piyasasında istihdam edilmelerini ve kariyer sahibi olmaları projemiz sayesinde sağlanacaktır” dediler.

AMACINA ULAŞTI

Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Akgün ise; “Gördüğüm kadarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz projenin amaçlarına ulaşıldı. Bundan sonra yapacağımız yaygınlaştırma faaliyetleri ile de gerek ilimizde gerekse bölgemiz de projemizin sonuçlarının daha çok kişiye ulaşması için çalışacağız. Projede oluşan eksikliklerimizi de değerlendirip, bundan sonraki proje çalışmalarımızda gerekli tedbirleri alarak daha güzel faaliyetler ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum.. Projede emeği geçen herkese ve projeye katılan öğrencilerim ile öğretmen arkadaşlarıma kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.