Ayhan Kahya kimdir? Ayhan Kahya öldü mü? Transformers’ı seslendiren adam

Ayhan Kahya kimdir? Ayhan Kahya öldü mü? Transformers’ı seslendiren adam
Transformers filminde Optimus Prime karakterini seslendiren ve etkileyici sesi ile öne çıkan Ayhan Kahya, geçtiğimiz gün 57 yaşında hayatını kaybetti.

OPTİMUS PRİME VE THANOS’A SESİYLE HAYAT VERDİ
Transformers film serisinde Optimus Prime, Avengers film serisinde Thanos gibi oldukça bilinen karakterleri seslendiren, seslendirme sanatçısı Ayhan Kahya, hayatını kaybetti. 57 yaşında hayata veda eden seslendirme sanatçısının ölümünün ardından vatandaşlar, Ayhan Kahya kimdir? ve Ayhan Kahya neden öldü? gibi soruların cevaplarını merak etti. Bizler de Ayhan Kahya ile ilgili bilgileri sizler için bir araya getirdik.

BİRÇOK PROJEDE YER ALDI
Ayhan Kahya 2 Kasım 1965 tarihinde dünyaya geldi. Etkileyici bir sese ve kusursuz bir diksiyona sahip olan Kahya, hayatı boyunca birçok projede yer aldı. Birçok insan Kahya’yı Transformers filmindeki başarısı ile tanıdı. Kahya, onlarca film karakterini seslendirmenin yanı sıra, birçok reklam filmi ve diğer projelerde yer aldı.

AYHAN KAHYA, TRANSFORMERS HİKAYESİ
Ayhan Kahya’ın Tranformers filminde bu kadar ün kazanmasının bir de nedeni vardı. Transformers filminde Otobotların lideri Optimus Prime adlı bir kurgusal karakter yer alıyordu. Dev bir robot olan bu karakterin replikleri onlarca dile çevriliyordu. Orijinal dili olan İngilizce’de bile robotun sesinin daha etkileyici olması için bilgisayar yardımı ile seslendiren kişinin sesi kalınlaştırılıyordu. Sadece Türkçe dublajda bilgisayar efekti kullanılmıyordu çünkü, Ayhan Kahya, oldukça kalın, tok ve etkileyici bir ses sahipti.

AYHAN KAHYA’NIN SESLENDİRDİĞİ FİLMLER
Ayhan Kahya’nın seslendirdiği bazı filmler ise şöyle;

1- John Wick 3
2- Avengers: Sonsuzluk Savaşı
3- Transformers 5: Son Şövalye
4- Batman v Superman: Adaletin Şafağı
5- Kaptan Amerika: Kış Askeri
6- İnanılmaz Örümcek Adam 2
7- Yıldız Savaşları
8-Terminatör
9-Man of Steel (Superman)
10-Seherlock Holmes
Bu filmler, Ayhan Kahya’nın sesiyle güzelleştirdiği filmlerden sadece birkaçı. Kahya’nın seslendirdiği bunlarla da sınırlı değildir.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.