Aytekin: “TÜİK’in verileri gerçeklerden çok uzak!”

Aytekin: “TÜİK’in verileri gerçeklerden çok uzak!”
Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı oranları doğru bulmadığını söyledi.

EMEKLİLER DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞADI 
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “TÜİK emeklileri açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Asgari ücret yüzde 54,66 artınca maaşlarına benzeri oranda zam bekleyen emekliler düş kırıklığı yaşadı” ifadesine yer verdi. Aytekin, TÜİK’in Aralık ayı rakamlarının açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede “TÜİK bizi açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Asgari ücret yüzde 54,66 artınca maaşlarına benzeri oranda zam bekleyen emekliler düş kırıklığı yaşadı.”


BU SONUÇLARA İNANMIYORUZ 
“2002 yılında asgari ücret 187 lira iken bugün 46,2 kat artarak 8506,80 liraya yükselmiştir. 257 lira olan en düşük emekli aylığı ise son altı aylık TUİK verilerine göre hesaplanırsa, 4038 lira olacaktır. Bu durumda artış oranı sadece 15,7 katta kalacaktır. TÜİK Aralık ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 olduğunu açıkladı.” 

İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAZ HALE GELDİ
“6 aylık, açıklanan enflasyon oranı, en temel ihtiyaç maddelerindeki yüksek artış oranlarını neredeyse yalanlamaktadır. Emekli bu zorlu kış şartlarında; yakıt, kira, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz emeklilerimizin en azından bu temel ihtiyaçları karşılayabilecekleri düzeyde bir iyileştirmeye gitmeleridir. Umutla ve merakla bu yönde yapılacak bir açıklamayı milyonlarca emeklimiz ve aileleri beklemektedir” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.