Baharın gelişi Nevruz kutlanacak 

Baharın gelişi Nevruz kutlanacak 
Kırıkkale Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda baharın gelişini müjdeleyen ‘Nevruz’ çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

NEVRUZ ATEŞİ YAKILACAK 
Her yıl olduğu gibi bu yılda baharın gelişini müjdeleyen ve doğanın yeniden uyanışı anlamına gelen ‘Nevruz’ düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 21 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da Kent Ormanı’nda yapılacak olan etkinlikte doğa yürüyüşü ve ağaç dikimi de gerçekleştirilecek. Doğa yürüyüşü, ağaç dikimi ve fidan dağıtımı, protokol konuşmaları, ödül töreni, mehter takımı gösterisi, nevruz ateşi ve demir dövme töreni, nevruz oyunları, çeşitli ikramlar, ustalar topluluğu konseri ve halk oyunları gösterisi yapılacak.

BÜTÜN HALK DAVETLİ 
Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, “İlkbaharın gelişi, doğanın yeniden uyanışı olarak bilinen, ülkemiz ve birçok ülke tarafından kutlanan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı  (UNESCO) insanlığın Somut olmayan Kültürel Miras temsili listesinde yer alan Nevruz Bayramı, 21 Mart Pazartesi günü Valimizin katılımıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce kutlanacaktır. Program kapsamında; Orman Haftası münasebetiyle doğa yürüyüşü ve ağaç dikimi yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir. Katılımlarınızı dilerim” dedi.
Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.