Barajlarda 3 yıl yetecek su kaldı!

Barajlarda 3 yıl yetecek su kaldı!
Bozkır toprakların sulanması amacıyla önemli bir baraj potansiyeline sahip olan Kırıkkale, kış mevsimini adeta kurak geçiriyor.

SON YILLARIN EN KURAK MEVSİMİNİ YAŞAYAN KIRIKKALE’DE BARAJLARDA SULAR AZALIYOR

 

ŞİDDETLİ KURAKLIK YAŞANIYOR 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2022 Eylül-Aralık dönemi kuraklık haritasına göre, Orta Anadolu'da Kırıkkale ve Kırşehir "şiddetli kurak", Yozgat ile Nevşehir ise "orta şiddette kurak" iller arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla kış mevsimini adeta kurak şekilde geçiren Kırıkkale’de, Kızılırmak başta olmak üzere barajlarda da su kayıpları yaşanıyor. 'gazetekale.com.' Son dönemin en yağışsız mevsimini yaşayan Kırıkkale’de son günlerde havalar adeta yazdan kalma günleri aratmıyor. 

KAPULUKAYA BARAJI YÜZDE 71
Bu durum karşısında topraklarında ekim dahi yapmakta güçlük çeken çiftçiler, yağışların olmaması nedeniyle ekilen buğdaylarında çimlenmesinin geciktiğini belirtiyor. Kırıkkale’ye içme ve kullanma suyu sağlayan Kızılırmak nehri üzerinde yer alan Kapulukaya Barajının doluluk oranı yüzde 71 seviyelerine geriledi. 

SULAKYURT BARAJI YÜZDE 20 
Ankara il sınırları içerinde yer alan ancak Kırıkkale’de yaklaşık 55 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayan Kesikköprü Barajı doluluk oranı da yüzde 95 seviyesinde. Sulama barajı olan Sulakyurt Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 20 seviyesinde.  'gazetekale.com.' Sulama göletleri olan Keskin Ceritmüminli, Balışeyh Akçakavak, Yahşihan Mahmutlar Şarklısı ve Hasandede Göletlerinin su seviyeleri kuraklık nedeniyle yeterli yüksekliğe henüz ulaşamadı.

Haber: Ahmet Gökdemir / ÖZEL HABER 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.