Başkan Türkyılmaz: “Sokak hayvanlarımız asla sahipsiz kalmamalı”

Başkan Türkyılmaz: “Sokak hayvanlarımız asla sahipsiz kalmamalı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanmasının ardından yapmış olduğu ‘sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz’ açıklamasına destek veren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Sokak hayvanlarımız asla sahipsiz kalmamalı. Tıpkı Yahşihan’da olduğu gibi onlara güvenli barınaklar kurarak her zaman yanlarında olabiliriz” dedi.

“GÜVENLİ BARINAĞIMIZ MEVCUT”
Türkyılmaz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına yürekten katılıyorum. Sokak hayvanlarımız asla sahipsiz kalmamalı. Bizler Yahşihan Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlarımızın her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Barınağımızı büyütüp güzelleştirdik. 9 personelimizle sokak hayvanlarına bakıyoruz. Hayvanların aşılarını düzenli olarak yapıyoruz. İşini çok iyi yapan veterinerimiz var. Personelimiz gerçekten bu işi severek yapıyor. Hatta bu projemiz 223 belediye arasından ilk 10’a girerek en iyi projeler arasında yer aldı. Ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendiden aldık. Ekiplerimiz gün boyunca tüm ihbarlara giderek hayvanların sorunları çözüme kavuşturuyor. Hayvanları beslemek için işletmelerden artan yemekleri toplayarak hem israfı önlüyor, hem de hayvanların karnını doyuyoruz. Kısacası sokak hayvanlarımızı asla sahipsiz kalmıyor. Tehlike arz eden hayvanlar kategorisindeki köpekler konusunda da o hayvanlarımızın zarar görmemesi içinde elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

“TASMASIZ KALABALIK YERLERDE DOLAŞTIRILMAMALI”
Yahşihan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kubilay Kayır, “Yahşihan Belediyesi olarak sokak hayvanları için yaklaşık 4 bin metrekare alanda 9 personel ve 1 veteriner hekim ile 2 vardiya (08.00-24.00) olmak üzere hizmet veriyoruz. Eğitimli ekiplerimizle ilçe sınırları içerisinde başıboş gezen sokak hayvanları toplanıp barınağımızda ilk tedavileri, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapıldıktan sonra 5199 sayılı kanun gereği alındıkları doğal ortamlarına bırakılmakta, rehabilite edilmesi gerekenler ise barınağımızda kontrol altında tutulmaktadır. Hayvanları koruma kanununda yapılan düzenleme ile yasaklı ırk olarak tabir edilen; Japon Tosa, Dogo Arjantin, Pitbull gibi ırklar ve melezlerinin kısırlaştırılıp, aşıları yapıldıktan sonra mikroçip takılıp il-ilçe tarım müdürlüklerince PET-VET sistemine kayıt edilmesiyle alakalı hayvan sahiplerine 14 Ocak 2022’ye kadar süre tanındı. Süre geçmesine rağmen bu ırklar hâlâ kaydedilmemişse Doğa Koruma ve Millî Parklar ile HAYDİ tarafından bu köpeklere el konulacak. Köpek sahiplerine 11 bin Türk lirası idari para cezası uygulanacak ve bu hayvanlar en yakın hayvan barınağına tekrar sahiplendirilmemek üzere teslim edilecek. Bu yasaklı ırkları besleyen vatandaşlarımız 14 Ocak 2022 tarihine kadar köpeklerini kayıt altına aldırıp ağızlıksız ve tasmasız insan nüfusunun kalabalık olduğu yerlerde dolaştırmamalı” diye konuştu.


61c9b92e02586-köpek (1).jpg

61c9b92e1a0fd-4326d982-c830-4dac-9eff-9669952cdc20.jpg

61c9b92e8f83d-köpek (2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.