Benim nihai evim Delice Mezarlığı

Benim nihai evim Delice Mezarlığı
İki dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve son yapılan seçimlerde AK Parti’ye yüzde 86’lık rekor oy kazandıran Turgut Özdem, “İlçemize ve milletimize en iyi hizmeti sunmanın derdindeyiz.

“MİLLETİMİZE KARŞI ASLA GİZLİ İŞLERİMİZ OLMADI. ÇOK ŞÜKÜR KORKACAK, ÇEKİNECEK BİR ŞEYİMİZ YOK DÜN NE İSEM YARIN DA O OLACAĞIM”
 

ŞEFFAF VE DÜRÜST BELEDİYECİLİK 
Türkmenlerin kadim yurdu, üzümüyle meşhur Delice ilçesi, Başkan Turgut Özdem’in döneminde adeta altın çağını yaşıyor. 7’den 70’e her kesimin sorun ve talepleriyle yakından ilgilenen Özdem, ilçenin en iyi yatırımı alması amacıyla gece gündüz çalışıyor. Özdem,  milletine karşı asla gizli saklı işleri olmadığına vurgu yaparak, “Şeffaf belediyecilik anlayışıyla halkımıza en iyi hizmeti sunmanın çabasındayız” dedi. Gazetekale olarak Delice hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Özdem, sorularımıza içtenlikle ve tüm samimiyetiyle cevap verdi. İşte o röportaj;

Hayallerinizde başkan olmak var mıydı?
1979 Karabekir Mahallesi’nde doğdum. 5 yaşında okula başladım. İlkokul üçüncü sınıftan bu yana 18 yaşına gelmeyi dört gözle beklemiştim ve o günlerden itibaren Belediye Başkanlığı görevini hep istemiş ve arzulamıştım. Seçme hakkımı elde ettiğimde hep bugünlerin hayalini kurmuştum. Şuanda seçilme yaşı da 18 oldu. Elbette ki Belediye Başkanlığını hep istedim ve arzuladım. Sınıf başkanlığı da yaptım. Delicespor kulüp başkanlığı da yaptım ama benim hep içimde ukdem, hedefim, arzum Delice Belediye Başkanı olmaktı. Gençliğimde seçilme yaşı 18 olsaydı yine aday olurdum.”
 

Delice halkının çözüm istediği ortak sorun neydi?
“Delice halkının düşüncesi ve gayesi Delice'nin gelişmesi. Türkiye gelişiyor, dünya üzerinde bir güç oluyor ama gelişen Türkiye'den Delice yeteri kadar nasibini almıyor. "niye almıyor? Neden almaz?" İşte gidiyoruz görüyoruz farklı illere. Farklı illerde farklı ilçeler hatta belde dediğimiz Ege'ye gittiğimizde, Akdeniz'e gittiğimizde köy statüsündeki yerler bile bizden daha ilerde. Biz onlardan daha geri kalmışız. Yani bizimde diğer iller gibi ya da ilçeler gibi neden güzel yatırımlarımız olmasın?”
 

En büyük eksiklikler nelerdi ve nasıl giderildi?
“Delice 1955'de nahiye, 1960 ihtilalinden hemen önce ilçe olmuş. Bizden önceki belediye başkanlarının da elbette ki haklarını teslim etmek lazım o dönemin imkanlarıyla bugün bir değil. Fakat 2014 yılında fosseptikle çalışan, çamurdan geçilemeyen, her gün 5-10 tane su patlağı olan adeta birçok sorunla boğuşan bir ilçeydi. Bugüne baktığımızda Allah’a şükürler olsun biz Delice'yi, yeniden tek tek inşa ettik. 2023, 2051, 2071 hedeflerine en uygun şekilde bütün problemlere neşter vurduk.”
 

Belediye Başkanı olduktan sonra işçi çıkardınız mı?
“Hiç personel çıkartmadım. Tam tersine benimle birlikte diğer yaptığım işlerinde ekseninde çalışan insan sayısı şu anda 80-90 civarını buldu. Delice'de işsiz yok desem yerinde olacaktır ve bunu da oy vermiş, vermemiş ayrımı yapmadım. Bu konuda çok da eleştiriliyorum. Mesela adam bize hakaret etmiş, karşımızda çalışmış, kaybetmemiz için uğraşmış ama sonra gelmiş demiş ki Başkanım benim işe ihtiyacım var. Ben de hakikaten işe ihtiyacı olduğuna inanmışsam ve bana faydası varsa almışım. Hiç onları sorun yapmadım.”
 

Belediye personeline maaş borcunuz var mı?
“Belediye personelimize maaş borcum yok. Allah’a şükürler olsun. Seçildiğimizde 1 milyon 62 bin lira bütçemiz, 13 milyon 500 bin lira borcumuz vardı. Her taraf haciz çalışan araç yoktu.
İlçede yapılması gereken birçok hizmet var. Biz o kadar borcu ödemişiz, İller Bankası'nda, fonda duran 6 milyon gibi bir paraya geçmişiz. Öte yandan 2014 yılındaki borcumuz kadar 2021 yılında 50 dükkan ihalesi yapmışız. Kredi yok, borçlanma yok. Bizim ölçeğimizdeki bir belediyenin bu kadar yüksek bütçeli bir ihaleye çıkması, bilmiyorum Türkiye'de var mıdır başka örneği.”

Yüzde 86'lık oy oranı başarısını neye borçlusunuz?
“Samimiyete tabii. Evim burada, halkın içindeyim. İlçede her yere yürüyerek gidip gelirim. Dün olduğu gibi yarında aynı Turgut olacağım. Görevde dokuzuncu yılım ve benim eşim 8 defa makam arabasına binmemiştir. Resmiyetin haricinde makam aracı kullanmam.
Hayatım şeffaf, ailem şeffaf.  Her yıl belediyenin mali tablosunu en ince detayına kadar paylaşıyoruz. Buradaki arkadaşlara diyorum ki "Kim gelirse gelsin. Mahrem belge değilse verin" bizim korkacak, çekinecek bir şeyimiz yok. Biz bu millete elimize mikrofonu aldığımızda hizmet edeceğiz demişiz. Benim nihai evim Delice Mezarlığı, ben bunu defalarca söyledim. Yüzde 86 oy oranından sonra Cumhurbaşkanımızın Delice'ye gelmesi, 13 bin kişilik bir miting yapması bu işi taçlandırdı. Delice'yi, Kırıkkale’yi Türkiye'ye duyurdu.”

Milletvekili adayı olacağınız söylentileri var. Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz?
“Herkes milletvekili olmak ister. Elbette ki bulunduğu yerden bir tık daha üstte olmayı ister. İnsan, amaç ve gayesi için yaşar. Hedefleri için yaşar. Bir hedefi veya amacı yoksa neden yapasınız. Yaşımız genç, Delice'de 35 yaşında ben Belediye Başkanı oldum. Delice beni 35 yaşımda en emin kişi olarak seçmiş. Bizim dost meclislerinde adayız diye bir sözümüz yok. Biz şu an işimizin başındayız. Delice'ye hizmet etmekle mükellefiz ama yarın ne olur ben bilemem.”

Sizden sonra bu koltuğu nasıl bir kişiye emanet etmek istersiniz?
“Her şeyden önce Delice'de oturan, vatandaşla ilişkisi iyi olan, dün ne ise bugün de o olan bir genç kardeşimin seçilmesini isterim. Benim en büyük hayalim o. Biz bu işe başlarken 'Genç Başkan Yeni Delice' sloganıyla yola çıktık. Gelecek dönemlere gençlerden devam edilsin. Birçok gencimiz var. Bana bu koltuk babamdan kalmadı. Burası bir hizmet makamı. Bir süreç var, o süreçte hizmeti yapıp kenara çekileceksiniz. Yerinize yeni biri gelecek. Ben yedinci Belediye Başkanıyım. Çalışan, bizden daha gayretli, hatta en az bizim kadar gayretli bir genç arkadaşımız gelsin bu koltuğa otursun.”

Delice ve Kırıkkale halkına ne söylemek istersiniz?
“İnsanlar bize inandı güvendi. Hala da inanıyor, güveniyor. Bizim hedefimiz belediye başkanlığında inşallah yüzde 86'yı yüzde 90'a çıkarmak. İddiamız o hedefimiz o çünkü biz bir çıtayı koymuşuz. Delice'deki insanların samimiyetini de her manada her anlamda hissediyorum. Onlar da beni hissediyor. Hissetmeseler böyle olmaz zaten. Düşünün, bir eve gidiyorsunuz. Benim hanımım mutfağa gider tepsiyi o tutar. İnsanlar şaşırıyor başkanın eşi tepsi mi tutar? diye. Ne var bunda? Biz dünde aynıydık, bugün de aynıyız, yarın da aynı olacağız. Ben Delice'yi ve insanlarını seviyorum. Nasip olursa yapacağımıza 3-4 işimiz var. Gelecek dönem için biz olalım, başkası olsun ama istihdam ve iş sahaları olmalı. Kırıkkale halkına da şunu diyebilirim inşallah önümüzdeki seçimlerde elbette Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin yanında oldular yine yanında olsunlar” dedi.
Haber: Ahmet Gökdemir
 


62275070dd1ee.benim-nihai-evim-delice-mezarligi2.jpg

622750710c91f.benim-nihai-evim-delice-mezarligi3.jpg

62275071ddcd5.benim-nihai-evim-delice-mezarligi4.jpg

622750725a5fd.benim-nihai-evim-delice-mezarligi5.jpg

62275072d53f2.benim-nihai-evim-delice-mezarligi6.jpg

62275073a0329.benim-nihai-evim-delice-mezarligi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya