Bu darboğazdan ancak üretim ekonomisi ile çıkılır

Bu darboğazdan ancak üretim ekonomisi ile çıkılır
Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, hükümet kanadının gerçekleştirdiği çözümlerin yetersiz kaldığı ekonomik krizle ilgili basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, hükümet kanadının gerçekleştirdiği çözümlerin yetersiz kaldığı ekonomik krizle ilgili basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamasında Vurgun, “Ekonomide yaşanan kriz giderek daha da derinleşirken iktidarın aldığı suni önlemler kötü gidişatı önlemeye yetmiyor. Sorunlar çözülmedikçe kalıcı hale dönüşüyor” dedi.
Vurgun, artan borçlar, cari açık, yüksek enflasyon, işsizlik rakamları, sanayinin daralması, çiftçinin üretim sorunları, yüksek faiz gibi pek çok temel noktada yaşanan daralmanın ekonomiyi çıkmaza soktuğunu, Türkiye ekonomisinin tarihin en zor süreçlerinden birisini yaşadığını söyledi.
Vurgun, ekonomide yaşanan bunalımdan ancak üretim ile çıkılabileceğini belirterek, “Üretim odaklı bir politika uygulanmadan, ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli oluşturulmadan sağlıklı bir büyüme gerçekleşmeyeceği gibi darboğazdan da çıkılamayacaktır” dedi.

EKONOMİYİ ÇIKMAZA SOKMUŞ DURUMDA
Basın toplantısında ekonomik politikalarla alakalı önemli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, “Türkiye ekonomisi en zor süreçlerinden birisini yaşıyor. Borç artıyor, ihracat ithalat dengesi aleyhe bozuluyor, cari açık, dış ticaret açığı her geçen gün daha da artıyor. Yüksek enflasyon oranları, ürkütücü ve tehdit noktasına gelen işsizlik rakamları, sanayinin yaşadığı daralma, çiftçinin üretim sorunları, yüksek faiz oranları gibi pek çok temel noktada yaşanan darboğaz, ekonomiyi çıkmaza sokmuş durumdadır” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK ORANLARI ZİRVEYE ULAŞTI
Faruk Vurgun konuşmasına, “İşsizlik oranları zirve noktasına ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun son olarak açıkladığı rakamlara göre 4 milyon 202 bin kişi işsizdir. Oran olarak yüzde 13’tür. Genç işsizlik oranı yüzde 23,2’dir. Yüksek işsizlik oranı ülkeyi tehdit eder noktadadır. Özellikle genç işsizlikteki manzara gerçekten ürkütücü boyuttadır. Beraberinde pek çok sosyal tehlikeyi taşıyan bu durum, ne yapacağını bilemez durumda olan gençlerimizin umutlarını yurtdışına çevirmelerine sebep oluyor” diyerek devam etti.

KÖKLÜ TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR
Çözümlere yönelik açıklamalarını sürdüren Vurgun, “Artan işsizliğe karşı daha köklü tedbirlere ve çözümlere ihtiyaç var. Üretime yönelik yeni yatırımlara ve bununla beraber yeni istihdam imkânlarına ulaşmalıyız. Yatırımların istihdama yönelik olanlarını öncelemek ve bunlarla beraber işsizlik oranlarını azaltmak için bir dizi programlar izlenmesi gerekiyor. Temel gıda ve tüketim mallarına yapılan zamlar da uzun süredir ciddi boyutta. Zamların hem çok sık yapılması hem de oranlarının aile bütçesini alt üst edecek düzeyde yüksek olması, vatandaşımızı oldukça etkilemektedir” dedi.

MAAŞ ZAMLARI YETERSİZ
Zamlara karşılık maaş zamlarının yetersiz olduğunu ifade eden Vurgun, “Sofra demirbaşlarından akaryakıta, elektrikten temel tüketim maddelerine kadar yapılan peş peşe zamlar adeta yağmaktadır. 
Ancak maaş artışlarına baktığımızda böyle bir zam yapılmadığını, son derece yetersiz düzeylerde zam yapıldığını görüyoruz. Defalarca ifade ettiğimiz gibi, resmi enflasyon hesaplama sepeti, vatandaşımızın yaşam gerçeğini yansıtmamaktadır. Hayatımıza girmeyen malzemelerle hesaplanan enflasyon ve onun üzerinden yapılan zamlar maalesef yapay ve yetersiz kalmaktadır”  diye konuştu.
ÜRETİM MODELİ OLUŞTURULMALIDIR
Vurgun, “Türkiye ekonomisinin sorunlarını günü kurtarmaya yönelik adımlar çözemez. Durum, o boyutu çoktan aşmıştır. Türkiye ekonomisinin acilen tasarruf tedbirlerini harekete geçirmesi, israf politikasından vazgeçmesi, bütün kaynaklarını üretime yönlendirmesi gerekmektedir. Bunu en sonunda hükümet yetkilileri de itiraf etmek zorunda kalmış, ancak sözden öteye gidememiştir. Ekonomide yaşanan bunalımdan ancak üretim ile çıkılabilir. Üretim odaklı bir politika uygulanmadan, ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli oluşturulmadan sağlıklı bir büyüme gerçekleşmeyeceği gibi darboğazdan da çıkılamayacaktır” diye konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.