Burası Kırıkkale

Burası Kırıkkale
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer eşi Canan Sezer ile birlikte, Siirt/Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında icra edilen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran’ın Etiler Mahallesinde bulunan baba ocağını ziyaret ederek, mevlid programına katıldı.

238 Şehit Var

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Yunus Sezer “Bundan yedi gün önce bu sokakta şehit cenazemizi karşılarken, Kırıkkale’nin tek yürek halinde komando marşı ile şehidimizi karşıladığına şahit olduk. Bu vatan sevgisinin bir göstergesi, Kırıkkale’de 238 şehidimiz ve gazilerimiz var. Burası şehitler toprağı. Hem şehit yakınlarımıza, hem de aslanlar gibi bu vatanı korumak için gerek terör gerekse diğer düşmanlara karşı şehadeti göze alan bütün kardeşlerimize müteşekkiriz.” dedi.

‘HEPİMİZ MEHMET’İZ’

Vali Sezer konuşmasının ardından Şehitlik Beratını şehidimizin anne ve babasına takdim etti. Vali Sezer, sosyal medya hesabından daha sonra Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran’ın naaşının baba ocağına helallik alınması için getirilmesi esnasında çekilen video görüntüleri eşliğinde: “Bir şehir düşünün… Haber düştüğünde tüm anaların yavrum diye ağladığı, Ateşin sadece düştüğü yeri değil herkesi yaktığı, “Bizde varız hepimiz Mehmet’iz“ komando marşının Tek yürek söylendiği şehir… Şehadete susamış aslanların, Vatan aşığı yüce gönüllü anaların, Vakar abidesi babaların diyarı, Burası Kırıkkale… Minnettarız…” mesajını paylaştı.

YOĞUN KATALIM

Düzenlenen programa, Vali Sezer’ in yanı sıra, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İ. Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.