Çerikli Avrupa Yolunda

Çerikli Avrupa Yolunda
Çerikli Çok Programlı Anadolu Lisesi ‘Çerikli Avrupa Yolunda’ projesi ile İlk ERASMUS+ projelerini gerçekleştirdi.

Proje hakkında açıklama yapan Çerikli Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Akagündüz, “Bu projenin, sahip oldukları vizyon ve belirledikleri misyon ile gelişime, değişime açık nesiller yetiştirmek için atılan bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

KAZANIM SAĞLAYACAK

‘Çerikli Avrupa Yolunda’ projesi ile İlk ERASMUS+ projelerini gerçekleştiren Çerikli Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Akagündüz, proje hakkında yaptığı bilgilendirmede, projenin ilk akışında, iki haftalık bir zaman sürecinde Almanya’da gerçekleşen ve 10 öğrenciye 2 refakatçi öğretmen ile birlikte ‘Uyum zorluğu çeken çocukların eğitimi’ konusunda Emergency Medıcal Servıce Internatıonal kurumu tarafından staj eğitimi verildiğini ifade etti. Akagündüz, ikinci akışta ise 09.06.2019-22.06.2019 tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirilerek, 10 öğrenciye 2 refakatçi öğretmen ile ‘Engelli bakımı’ konusunda vakıf kurumu olan Asocıatıa Don Orıone tarafından staj eğitimi verildi. Gerçekleştirilen projenin mesleki, dilsel, sosyal ve kültürel yönlerden çocuklara birçok kazanım sağlayacağı düşündüklerini söyledi.

BİRÇOK GETİRİ HEDEFLENİYOR

Öğrencilere mesleki anlamda, ülkemizde yeterince mevcut olmayan, eksik konularda bilgi kazanımı sağlanarak, gelecekte iş bulma bakımından kolaylık sağlayacak birçok getirisi olacağını belirten Akagündüz, avrupa ülkelerinin, engelli bireylerine sağladığı toplumsal düzenlemeler, bu düzenlemelerin ülkemizde uygulanabilirliği, uyum zorluğu çeken çocukların teşhisi, bunların hayata adaptasyonu ve bu çocukların adaptasyonu için yapılması gereken teknik yöntemler gibi birçok getirisinin olacağı hedeflendiğini belirtti.

YABANCI DİL GELİŞİMİ

Çerikli Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Akagündüz, “Mesleki olarak getirilerinin yanı sıra öğrencilerimizin yabancı dil konusundaki eksikliklerini kapatma olanağı sunan ve sağlayacağı yabancı dil pratik imkanı ile öğrenilen bilgilerin kalıcılığını sağlayacak olan bir proje olma özelliğini taşımaktadır. Proje sayesinde yabancı dil konusunda alt yapı oluşturmuş olacak bu öğrencilerin, kendilerini daha sonra yabancı dil konusunda geliştirmek isteyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİME AÇIK NESİLLER

Akagündüz, “Tüm bu kazanımlara ek olarak yaşadıkları çevreden çıkma fırsatı bulmamış bu öğrencilere farklı toplum düzenleri, farklı dinler, farklı diller gibi birçok farklılıkları göstererek öğrencilerimizde farklılıklara karşı saygı duyma bilinci uyandırmış olacağız. Böylelikle kendi gibi olmayana saygılı, farklı kültür düzenlerine meraklı, ülkesinin Avrupa düzeyinde sağlık koşullarına sahip olması için çalışan bir nesil yetiştirmek için gerekli başlangıcı yapmış bir kurum olduğumuzu düşünüyoruz. Bu projenin, sahip oldukları vizyon ve belirledikleri misyon ile gelişime, değişime açık nesiller yetiştirmek için atılan bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.