Çeşnigir kanyonu çalışmaları sürüyor

Çeşnigir kanyonu çalışmaları sürüyor
Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesinin yürütüldüğü alanda incelemelerde bulundu. Yol ve Çevre düzenlemesi ile Seyir Terası çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sezer çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesinin yürütüldüğü alanda incelemelerde bulundu. Yol ve Çevre düzenlemesi ile Seyir Terası çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sezer çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

TURİZM’E KAZANDIRILACAK

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak.   Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesinin yürütüldüğü alanda incelemelerde bulundu. Yol ve Çevre düzenlemesi ile Seyir Terası çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Sezer çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE

Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek.

Vali Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, projeyle vatandaşlara doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasının amaçlandığını belirtti. Köprünün 13. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı olduğunu anlatan Sezer, "Seyir terası temel atma çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor” dedi.

YÜRÜME ALANLARIMIZ OLACAK

Sezer, köprü ve çevresinin insanların kafasını dinleyeceği, tarihi dokusuyla ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir mekan haline getirileceğini ifade etti. Bölgenin şehrin gürültüsünden uzak güzel bir buluşma, görüşme ve vakit geçirme alanı olacağını anlatan Sezer, şöyle konuştu: "Projeyi çok geniş olarak düşünüyoruz. İçerisinde kır kahvehaneleri, köylülerin yöresel ürünlerini satabileceği alanlar, kano etkinlikleri, elektrikli tekneyle baraj ve tarihi köprü gezisi, asma köprü, teleferik, macera adası, cam teraslar ve kanyon boyunca yürüme alanlarımız olacak.”

OYUN ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

“Proje kapsamında köyümüzü de aktif olarak kullanacağız. Alanımıza yöresel mimariye uygun birkaç tane bina yapacağız. Bol bol seyir alanları olacak. Vatandaşlarımızın gelip güneşin batışını izleyebilecekleri, sportif faaliyet yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, rahatlayabilecekleri bir alan yapacağız. Kırıkkale'ye yeni bir mekan kazandırmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımızın hafta sonu ailesiyle birlikte gelerek, vakit geçireceği ve bundan da zevk alacakları oyun alanları oluşturacağız.”

TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Asma köprü ve teleferikte proje içerisinde olacak. Alanımızın doğal güzelliğini bozmayacak şekilde çalışmalarımız devam edecek. Tarihi köprünün hemen bittiği yerde, ırmağın kenarında vatandaşlarımızın oturup çay içebileceği alanları da yapacağız."   Turizm firmalarıyla görüşerek bölgenin tur planları kapsamına alınmasını sağlayacaklarına değinen Sezer, tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini, kentin Ankara'ya yakınlığı avantajını kullanarak başkentten de buraya insanların gelmesini amaçladıklarını kaydetti.

YÜRÜYÜŞ ALANLARININ IŞIKLANDIRMASI

13. yüzyıldan kalma köprünün projenin tam ortasında olacağına işaret eden Sezer, şöyle devam etti: "Köprüyle ilgili karayollarının da bir çalışması olacak. Bizler de bu kapsamda köprünün ışıklandırmasıyla ilgili çalışmamızı tamamladık. Hem köprümüzün hem de kanyondaki yürüyüş alanlarının ışıklandırması bir ay sonra tamamlanacak. Işıklandırma çalışmamız bittiğinde gece de seyir açısından ayrı bir zevk verecek. Hemen karşımızda Hititlerden kalma Büklükale sit alanımız var. Orasını da vatandaşlarımızın gezip görebilecekleri bir alan haline getireceğiz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.